Avisos

S'obre al públic la coberta transitable de l'Espai Medes

Des del nou mirador es pot gaudir d'una magnífica panoràmica de les Medes, el port, la platja i l'Estartit

18.06.2021

Aquest matí s'ha obert al públic l’accés a la coberta transitable de l'Espai Medes, el futur centre d'interpretació de l'àmbit marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, que s’està construint al port de l’Estartit. Per bé que l'equipament es troba a l'equador de la seva construcció, la planta mirador ja està operativa i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha volgut que aquesta temporada se'n pugui gaudir. Es convertirà en un espai emblemàtic del port des del qual es té una magnífica panoràmica de les Medes, el port, la platja i el poble de l'Estartit. Com que l'equipament encara no està completat, les persones amb mobilitat reduïda, de moment, no podran utilitzar l'ascensor que s'ha habilitat i que entrarà en servei quan l'Espai Medes completi la següent fase del projecte.

L'obertura d'aquest nou espai públic s'ha formalitzat amb un senzill acte institucional en què hi han participat representants de l'Ajuntament, l'EMD de l'Estartit i el Club Nàutic l'Estartit (CNE). Els encarregats de retirar les tanques que fins ara barraven el pas han estat l'alcalde, Jordi Colomí; el president de l'EMD, Francesc Ferrer; la regidora de la Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras, i el president del CNE, Jordi Ponjoan.

La construcció de l'estructura de l'edifici es va iniciar el 2017 i va anar a càrrec del Club Nàutic Estartit, en el marc de la millora que va presentar al concurs per a la concessió de la gestió de la dàrsena esportiva. Posteriorment, en una segona fase, impulsada per l'Ajuntament l’any passat, es van fer els acabats i la pavimentació de la planta mirador amb els seus accessos, la construcció d'un ascensor, l'acabat de la vorera i el tancament de la façana nord-oest, la que dona al port. Ha tingut un cost de 675.000 euros i s'ha comptat amb una subvenció de 350.000 euros del Pla de Foment.

Les obres es reprendran per poder acabar la 3a fase (tancament i instal·lacions), pressupostada en uns 640.000 euros. Per a aquesta fase, l'Ajuntament ha aconseguit una aportació de 200.000 euros dels fons FEDER de la UE i 100.000 euros de la Diputació de Girona. Després quedarà tot a punt per a la 4a fase, la de museïtzació, que anirà a càrrec del Pac Natural i tindrà un cost d’uns 360.000 euros. 

L'alcalde, Jordi Colomí, assegura que el futur Espai Medes serà una peça clau per ajudar a posicionar Torroella i l'Estartit com a destinació cultural i turística més sostenible. Serà un centre d'informació, difusió i interpretació del patrimoni natural i la biodiversitat de la reserva de les illes Medes i actuarà de porta marina del mateix parc natural. De fet, l'arxipèlag és l'únic de tot Catalunya integrat en un parc natural. El projecte oferirà una experiència basada en les emocions i el món submarí, i també experiències participatives per conèixer i gaudir de les Medes i de tot l'àmbit marí del parc.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis