Avisos

Mazoni s'endú el Premi Espai Ter 2021 pel seu nou disc 'Ludwig', inspirat en Beethoven

Aquest matí se n'ha fet públic el guanyador en una roda de premsa

Mazoni, al centre. A l'esquerra, Marçal Lladó, de la discogràfica Bankrobber. Al seu costat, Josep Josep Martinoy, regidor de l'Espai Ter. A la dreta, Antoni Roviras i Marc Roura, director i programador de l'Espai Ter.
Mazoni, al centre. A l'esquerra, Marçal Lladó, de la discogràfica Bankrobber. Al seu costat, Josep Josep Martinoy, regidor de l'Espai Ter. A la dreta, Antoni Roviras i Marc Roura, director i programador de l'Espai Ter.
Jaume Pla
Jaume Pla "Mazoni"

08.06.2021

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el III Premi Espai Ter de música al cantautor empordanès Mazoni, nom artístic de Jaume Pla, per finançar la producció i la presentació el seu nou treball Ludwig, inspirat en l’obra de Beethoven. En la seva resolució, el jurat premia “el caràcter innovador d’una creació que parteix de la música d’un dels grans de la música clàssica: el compositor Ludwig Van Beethoven (1770-1827) fet que suposa també una nova mirada oberta, sincera i de risc per part de l’artista de La Bisbal d’Empordà”.

L’Espai Ter acollirà i apadrinarà aquest projecte de creació musical i oferirà espai de residència artística a les instal·lacions de l’equipament; col·laborarà en l’enregistrament i edició del treball; l’estrena i presentació del nou disc i col·laborarà en la promoció de la gira corresponent de la nova proposta musical de Jaume Pla.

Ludwig podria ser, tan sols, el nou disc o espectacle de Mazoni: deu noves cançons del músic empordanès, una nova baula en una trajectòria de tres lustres marcada per temes clàssics com Eufòria, No tinc temps o A.I.L.O.D.I.U que el converteixen en un dels noms referencials de la música en català del que portem de mil·lenni. Però Ludwig va més enllà. L’inconformisme s’està revelant fa temps com una peça clau en l’ADN de Jaume Pla, i aquesta vegada la tombarella musical que es proposa és realment sorprenent. A més dels músics habituals de Mazoni, en aquest projecte suma a la banda el que podríem definir com un membre fantasma, arribat del més enllà. Ni més ni menys que Ludwig Van Beethoven.

I és que l’obra del compositor alemany esquitxa tot el nou projecte de Mazoni, introduint-se a cadascuna de les cançons a base de samplers i referències musicals diverses. Les noves cançons de Mazoni s’han construït a partir de fragments deconstruïts i reorganitzats de l’obra del mestre, que s’integra amb naturalitat en un nou context on governa la cançó i el joc musical esdevé a la vegada repte i aventura. 

Afinant més, Mazoni empra l'obra de Ludwig van Beethoven per extreu samples de diferents mides que serveixin com a llavor de cançons pròpies. Aquesta selecció acurada es basa sobretot en les sonates de piano, els quartets de corda i les simfonies.

El nou disc de Mazoni es publicarà a principis de novembre d'aquest any, moment en el què també s'iniciarà la gira de presentació de treball.

El Premi Espai Ter de música 

L’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí  va crear,  l’any 2018,  el Premi Espai Ter de música amb l’objectiu de donar suport als projectes de creació musical professional en l’àmbit dels Països Catalans. L'Auditori Teatre Espai Ter és un equipament municipal de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que té entre els seus objectius posicionar-se com un espai de suport dels processos creatius. Una de les accions que s'està portant a terme i que s'inscriuen en el Pla Director actual (2020-2025) és la de contactar amb els creadors del territori per poder donar sortida als projectes de creació d'interès que poden tenir una trajectòria als Països Catalans i contribuir a la seva internacionalització. 

El premi, en la seva primera edició de 2018, es va concedir al treball Inesperat del grup vocal In Crescendo. L’any 2019, es va reconèixer al conjunt instrumental Spanish Brass pel seu projecte Mira si hem corregut terres.  Després d’haver deixat sense convocar el III Premi l’any 2020 per la pandèmia, l’Espai Ter ha reprès la seva convocatòria. La creació d’aquest guardó ha significat també la posada en marxa d’una nova col·lecció discogràfica al territori català: els Premis Espai Ter de música que edita anualment el treball guardonat.

Col·laboració entre el sector públic i el privat

Aplegar actors públics i privats en la seva consecució per sumar en el treball i en la projecció del projecte. Això és clau en el present i el futur dels projectes culturals. Saber integrar els recursos existents públics i privats i fer-los convergir cap a objectius comuns que concentrin els esforços ben segur que ens permetrà arribar més lluny. 

En aquest sentit, la producció compta amb dos segells privats actius i dinàmics en el territori que s’han posat d’acord per impulsar plegades el projecte: Bankrobber i Seed Music. Bankrobber és un segell musical independent nascut l’any 2001 entre Barcelona i La Bisbal d’Empordà que treballen per un model de proximitat sempre partint d’un tracte personal i amb una capacitat molt important per a la difusió arreu del territori català. Al projecte també s’hi afegeix un altre segell Seed Music vinculat  a molts projectes musicals però què s’ha especialitzat en la música clàssica i d’arrel.  

Cal destacar que, a més de rebre el premi Espai Ter, el projecte Ludwig també compta amb el suport a la producció de La Marfà - Centre de Creació Musical.

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de... (Llegir més)

14.06.2022

Benvolguts veïns,  Us informem que per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la... (Llegir més)

10.06.2022

El Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí la darrera jornada lectiva del 2n curs del grau d'Arquitectura de la UdG. El matí s'ha tancat... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

Cercador
eventis