Avisos

Mazoni s'endú el Premi Espai Ter 2021 pel seu nou disc 'Ludwig', inspirat en Beethoven

Aquest matí se n'ha fet públic el guanyador en una roda de premsa

Mazoni, al centre. A l'esquerra, Marçal Lladó, de la discogràfica Bankrobber. Al seu costat, Josep Josep Martinoy, regidor de l'Espai Ter. A la dreta, Antoni Roviras i Marc Roura, director i programador de l'Espai Ter.
Mazoni, al centre. A l'esquerra, Marçal Lladó, de la discogràfica Bankrobber. Al seu costat, Josep Josep Martinoy, regidor de l'Espai Ter. A la dreta, Antoni Roviras i Marc Roura, director i programador de l'Espai Ter.
Jaume Pla
Jaume Pla "Mazoni"

08.06.2021

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el III Premi Espai Ter de música al cantautor empordanès Mazoni, nom artístic de Jaume Pla, per finançar la producció i la presentació el seu nou treball Ludwig, inspirat en l’obra de Beethoven. En la seva resolució, el jurat premia “el caràcter innovador d’una creació que parteix de la música d’un dels grans de la música clàssica: el compositor Ludwig Van Beethoven (1770-1827) fet que suposa també una nova mirada oberta, sincera i de risc per part de l’artista de La Bisbal d’Empordà”.

L’Espai Ter acollirà i apadrinarà aquest projecte de creació musical i oferirà espai de residència artística a les instal·lacions de l’equipament; col·laborarà en l’enregistrament i edició del treball; l’estrena i presentació del nou disc i col·laborarà en la promoció de la gira corresponent de la nova proposta musical de Jaume Pla.

Ludwig podria ser, tan sols, el nou disc o espectacle de Mazoni: deu noves cançons del músic empordanès, una nova baula en una trajectòria de tres lustres marcada per temes clàssics com Eufòria, No tinc temps o A.I.L.O.D.I.U que el converteixen en un dels noms referencials de la música en català del que portem de mil·lenni. Però Ludwig va més enllà. L’inconformisme s’està revelant fa temps com una peça clau en l’ADN de Jaume Pla, i aquesta vegada la tombarella musical que es proposa és realment sorprenent. A més dels músics habituals de Mazoni, en aquest projecte suma a la banda el que podríem definir com un membre fantasma, arribat del més enllà. Ni més ni menys que Ludwig Van Beethoven.

I és que l’obra del compositor alemany esquitxa tot el nou projecte de Mazoni, introduint-se a cadascuna de les cançons a base de samplers i referències musicals diverses. Les noves cançons de Mazoni s’han construït a partir de fragments deconstruïts i reorganitzats de l’obra del mestre, que s’integra amb naturalitat en un nou context on governa la cançó i el joc musical esdevé a la vegada repte i aventura. 

Afinant més, Mazoni empra l'obra de Ludwig van Beethoven per extreu samples de diferents mides que serveixin com a llavor de cançons pròpies. Aquesta selecció acurada es basa sobretot en les sonates de piano, els quartets de corda i les simfonies.

El nou disc de Mazoni es publicarà a principis de novembre d'aquest any, moment en el què també s'iniciarà la gira de presentació de treball.

El Premi Espai Ter de música 

L’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí  va crear,  l’any 2018,  el Premi Espai Ter de música amb l’objectiu de donar suport als projectes de creació musical professional en l’àmbit dels Països Catalans. L'Auditori Teatre Espai Ter és un equipament municipal de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que té entre els seus objectius posicionar-se com un espai de suport dels processos creatius. Una de les accions que s'està portant a terme i que s'inscriuen en el Pla Director actual (2020-2025) és la de contactar amb els creadors del territori per poder donar sortida als projectes de creació d'interès que poden tenir una trajectòria als Països Catalans i contribuir a la seva internacionalització. 

El premi, en la seva primera edició de 2018, es va concedir al treball Inesperat del grup vocal In Crescendo. L’any 2019, es va reconèixer al conjunt instrumental Spanish Brass pel seu projecte Mira si hem corregut terres.  Després d’haver deixat sense convocar el III Premi l’any 2020 per la pandèmia, l’Espai Ter ha reprès la seva convocatòria. La creació d’aquest guardó ha significat també la posada en marxa d’una nova col·lecció discogràfica al territori català: els Premis Espai Ter de música que edita anualment el treball guardonat.

Col·laboració entre el sector públic i el privat

Aplegar actors públics i privats en la seva consecució per sumar en el treball i en la projecció del projecte. Això és clau en el present i el futur dels projectes culturals. Saber integrar els recursos existents públics i privats i fer-los convergir cap a objectius comuns que concentrin els esforços ben segur que ens permetrà arribar més lluny. 

En aquest sentit, la producció compta amb dos segells privats actius i dinàmics en el territori que s’han posat d’acord per impulsar plegades el projecte: Bankrobber i Seed Music. Bankrobber és un segell musical independent nascut l’any 2001 entre Barcelona i La Bisbal d’Empordà que treballen per un model de proximitat sempre partint d’un tracte personal i amb una capacitat molt important per a la difusió arreu del territori català. Al projecte també s’hi afegeix un altre segell Seed Music vinculat  a molts projectes musicals però què s’ha especialitzat en la música clàssica i d’arrel.  

Cal destacar que, a més de rebre el premi Espai Ter, el projecte Ludwig també compta amb el suport a la producció de La Marfà - Centre de Creació Musical.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis