Avisos

L'Ajuntament inicia un procés per ordenar i millorar la gestió de les colònies de gats de carrer

04.05.2021

L’Ajuntament ha iniciat un procés per ordenar i millorar la gestió de les colònies de gats urbans de Torroella i l’Estartit. Després d’un anys en servei, se n’ha avaluat el seu funcionament i es volen implementar diverses mesures perquè es converteixen, de manera efectiva, en un mitjà que permeti regular la superpoblació de gats i les molèsties veïnals, especialment en els punts més conflictius.

Les colònies controlades pretenen cercar un equilibri de relació entre les persones i els animals. Es tracta d'uns punts de l'espai públic on conviuen un grup de gats que han estat capturat i esterilitzats. Als espais de la via pública on s'implanten, s'hi instal·len sistemes que serviran d'aixopluc i per a posar-hi el pinso i l'aigua. Les colònies són gestionades per l’Ajuntament i el voluntariat i les protectores d'animals són una peça fonamental per tal que funcioni, ja que són els encarregats d’alimentar els animals i es comprometen a tenir cura de les colònies.

La regidora de Salut Pública, Anna Maria Bonada, ha informat que després d’uns anys en funcionament, s’ha considerat oportú introduir diverses millores tant pel que fa al funcionament de les menjadores, com al seu nombre i emplaçaments. Reconeix que, malgrat haver-se mostrat un sistema efectiu en molts punts, en d’altres els gats de carrer continuen generant queixes veïnals a les quals es vol donar resposta. També es manté latent la mala pràctica d’alimentar-los a la via pública, sense autorització municipal, la qual cosa, està prohibida i sancionada amb multes que oscil·len entre els 100 i els 400 euros.

Acreditacions al voluntariat
Per posar-hi ordre i millorar el funcionament de les menjadores, l'Ajuntament ha acreditat una vintena de persones amb un carnet que els autoritza a alimentar els gats de les colònies urbanes. Bonada assenyala que «la implicació de voluntaris i voluntàries és fonamental, però cal que es faci bé i d'una manera ordenada. Amb aquest carnets, se'ls dota de més seguretat jurídica i s'eviten denúncies per part de veïns i veïnes, molts dels quals no tenen una bona imatge de les persones que alimenten els gats.»

Sensibilització ciutadana
L'estiu passat, l'Ajuntament va portar a terme una campanya de sensibilització ciutadana per recordar a la població que està prohibit alimentar, lliurement i sense autorització, els animals a la via pública. Darrerament s'havia detectat un increment preocupant d'aquesta mala pràctica, que comporta un greu perjudici de salut pública i posa en risc, per exemple, el programa municipal engegat fa uns anys per gestionar i establir colònies controlades de gats. Aquestes conductes incíviques han estat denunciades reiteradament en els consells de barri.

El menjar a la via pública, situat en escocells, voreres o a l'entorn dels contenidors, genera un greu problema d'insalubritat i augmenta la presència de rosegadors, insectes, paneroles i coloms a tot el municipi.

Aquest mes, a banda del lliurament de les acreditacions als alimentadors i a les alimentadores, l'Ajuntament ha distribuït un tríptic informatiu per incidir en la difusió de la campanya de controli gestió de les colònies de gats urbans i del programa CER (Captura-Esterilització-Retorn).

 Descarregar tríptic informatiu

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis