Avisos

Apliquem un tractament intensiu contra la plaga del morrut per salvar les emblemàtiques palmeres de Can Quintana

22.04.2021

L'Ajuntament ha contractat una empresa especialitzada per intentar salvar les emblemàtiques palmeres de Can Quintana de la plaga del morrut. Tot i que des de la brigada municipal ja s'hi han estat aplicant els tractament preventius recomanats des l'any 2015, aquest plaga és molt difícil de combatre i en la majoria de casos els arbres no es poden salvar, com va passar el 2014 amb les de la plaça Quintana i Combis i la plaça de l'Església de l'Estartit.

La regidora de Medi Ambient i presidenta de l'Organisme Autònom Museu de la Mediterrània, Natàlia Navarro, argumenta que «malgrat la dificultat que comporta el control d'aquesta plaga, continuem aplicant els tractament recomanats i fent tot el possible per salvar-les, ja que tot i no ser un arbre propi d’aquestes latituds, moltes d’elles s’han convertit en elements molt emblemàtics del nostre patrimoni paisatgístic i vegetal, com és el cas de les del pati de Can Quintana».

Malauradament, dues de les nou palmeres que hi ha no s'han pogut salvar. La resta, segons els tècnics, evolucionen favorablement, especialment la més propera a la biblioteca, que era la més afectada i en la darrera revisió, realitzada la setmana passada, ha millorat notablement. No obstant això, l’empresa especialitzada continuarà aplicant un tractament intensiu que, en aquest cas, va més enllà del que estableixen des de la Generalitat.

El morrut roig de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus) és un coleòpter barrinador de la família dels curculiònids, originari del Sud-est asiàtic i la Polinèsia. Al nostre municipi va arribar al 2012. Tan bon punt se’n va tenir coneixement, l’Ajuntament va iniciar una campanya seguint les directrius del Servei de Sanitat Vegetal, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Després de fer un inventari de totes les palmeres del municipi, es va demanar la màxima col·laboració dels propietaris.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis