Avisos

S'inicia la crema de les restes vegetals dipositades pel temporal Gloria a les platges de Torroella i de l'Estartit

03.02.2021

Aquest matí han començat les cremes controlades de les restes de troncs i vegetals que quedaven del temporal Gloria a les platges de Torroella i de l'Estartit. L'actuació la porta a terme el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals, en el marc del dispositiu de neteja que han impulsat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Després d'apilar amb maquinària centenars de troncs de grans dimensions en diverses piles gegants, aquest matí s'han començat les cremes, que es fan a peu de platja i de punta a punta. Atès el volum de material, els tècnics mantindran la combustió, sota supervisió, durant la nit i es preveu continuar-hi treballant fins divendres. S’intervindrà a les platges de la Gola –on aquest dimecres s’està intervenint- i del mas Pinell. La zona s’ha acordonat i es recomana no aconstar-s'hi.

Un cop feta les cremes, l'operatiu de neteja es mantindrà durant tres o quatre setmanes, amb l'objectiu de tenir a punt la zona de cares a la temporada turística i també aprofitant aquests mesos per evitar afectar espècies que estiguin en època de cria.

Reivindicació municipal
Les tasques les assumeixen conjuntament Parc Natural i Ajuntament de Torroella de Montgrí. El regidor de Gestió Costanera i Platges, i de Residus, Marc Calvet, ha recordat que el mes de febrer de l’any passat ja es va fer una primera recollida i unes primeres cremes, però amb la irrupció de la COVID-19 van haver-se d’aturar. Calvet afegeix: «Ara ho reprenem i, de fet, és el millor moment per fer-ho per tenir-ho a punt per la temporada i per no afectar la cria d’algunes espècies d’ocells».

El regidor  admet, però, que s’han sentit «sols» a l’hora d’afrontar l’actuació I recorda que el Ter abasta diversos municipis i que a la Gola hi acaben arribant residus de diversos punts. «La sensació és que no és un problema només de Torroella, però no tenim les ajudes que creiem que hauríem de tenir. Creiem que hi hauria de participar la Diputació, la Generalitat i, fins i tot, l’Estat perquè és una zona marítimo-terrestre», afirma.

Malgrat això, agraeix la participació activa del Parc Natural, amb qui compartiran despeses, però alerta que, amb tota probabilitat, abans de la temporada d’estiu hauran de tornar-hi a intervenir.

Aportacions extraordinàries

En aquest sentit, recorda que l’any passat ja van haver de fer una aportació extraordinària de 140.000 euros per a la neteja de platges i ja auguren que aquest any la situació es repetirà. «Tornarem a tenir una despesa de més de 100.000 euros extraordinaris. Per això, necessitaríem suport d’administracions superiors», afegeix.

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis