Avisos

L'Ajuntament retorna el 28 % de la taxa d'escombraries de 2020 als industrials dels serveis no essencials afectats per la COVID-19

29.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat el retorn del 28 % en la taxa de recollida, tractament i eliminació de residus del 2020 als industrials dels serveis no essencials que s’han vist afectats per les restriccions derivades de la COVID-19. D'aquesta manera es concreta el compromís adoptat en el marc del pla de xoc municipal contra la pandèmia, per tal de rebaixar el rebut en funció de la disminució del cost del servei. Això no s'ha pogut fer fins a tancar l'exercici de 2020 i quantificar la diferència entre els ingressos i les despeses, que s'han vist reduïdes per la pandèmia ja que hi ha hagut una notable disminució de la quantitat de residus generats.

El regidor de Residus, Marc Calvet, ha avançat que aquest any, atès el context de restriccions en què ens trobem, es procedirà de la mateixa manera i també es retornarà el percentatge que correspongui un cop s'hagi tancat l'exercici. Assegura que és una mesura més de les diverses que s'han adoptat a nivell municipal per minimitzar l'impacte de la pandèmia, en el sector turístic, empresarial i comercial.

Implementació de millores en el servei
Així mateix, Calvet ha assenyalat que aquest any s'implementaran diversos canvis en la gestió del servei, orientats a millorar-ne algunes deficiències que s'han anat detectant. Els principals punts en què es vol incidir és en la millora de la recollida selectiva i la millora de la imatge de les àrees de contenidors. Per aconseguir-ho, es reforçarà el porta a porta dels industrials de l'Estartit en temporada alta, amb l'objectiu d'evitar els desbordaments puntuals que es produeixen en determinats dies de màxima activitat.

Paral·lelament, es millorarà la recollida de la fracció orgànica dels càmpings, per tal d'incrementar el percentatge de reciclatge del municipi. D'aquesta manera, es vol minimitzar la quantitat de restes orgàniques que ara van al rebuig i penalitzen econòmicament el municipi, perquè no es poden reciclar i acaben a l'abocador. Un altre punt en el qual es vol incidir és en el de millora de la imatge i neteja de les àrees de contenidors.

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis