Avisos

Torroella de Montgrí rebrà 210.000 euros del PUOSC per a la millora de serveis i infraestructures municipals

Camí de Sobrestany
Camí de Sobrestany
Carrer Joan Maragall
Carrer Joan Maragall
Fulletó informatiu Pla de Mobilitat sostenible del municipi de Torroella de Montgrí
Fulletó informatiu Pla de Mobilitat sostenible del municipi de Torroella de Montgrí
Fulletó informatiu Pla de Mobilitat sostenible del municipi de Torroella de Montgrí
Fulletó informatiu Pla de Mobilitat sostenible del municipi de Torroella de Montgrí

27.10.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí rebrà una subvenció de 210.147,87 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024 de la Generalitat per finançar tres projectes de millora en serveis i infraestructures municipals.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Oliver, argumenta que les actuacions subvencionades estan relacionades amb la prevenció de riscos naturals, la millora en l'eficiència energètica i la millora de la seguretat, mobilitat i accessibilitat de les persones.

Els projectes que rebran finançament comportaran una inversió global de 300.211,24 i són els següents:

Millora del sistema de drenatge de la xarxa d’aigües pluvials del camí de Sobrestany i carrer Joan Maragall

Clavegueram de Sobrestany
Es millorarà la prestació actual de la xarxa d’evacuació d’aigües residuals de Sobrestany, que en l’actualitat queden col·lapsades en episodis de pluja intensa per les filtracions que li provoquen les aigües del canal de regadiu, que discorre en paral·lel. La xarxa de clavegueram està connectada a un pou de bombeig situat a l’altre costat de la carretera GI-623, un cop arriben a l’estació de bombeig, aquesta infraestructura no és capaç d’absorbir les aigües que li pertoquen. La situació empitjora en temporades de regadiu, d’abril a octubre. S'actuarà en un tram de 250 metres situat al camí de Sobreestany, en el límit entre els termes de de Torroella de Montgrí i de Bellcaire de l’Empordà. Per tant, l’actuació pretén millorar la prestació del servei actual entre dos municipis.

Clavegueram del carrer Joan Maragall
Aquesta actuació contempla la reparació i substitució d’un tram de clavegueram situat al carrer Joan Maragall, de Torroella. El tram afectat és d’uns 240 m. Segons inspecció a través de càmera, aquest tram es troba en mal estat motiu pel qual el drenatge de les aigües residuals no evacuen correctament, provocant episodis de filtracions en el subsòl en el conjunt de la xarxa de sanejament d’aquest vial.

  • Aquest projecte té un cost d'execució de 124.264,77 euros.
  • La licitació de les obres i la seva execució estan previstos per la segona meitat de l’any que ve.

Substitució de làmpades de vapor de sodi, per lluminàries LED

Es donarà continuïtat al procés de renovació, substitució i adequació de les lluminàries existents a diversos carrers del nucli de Torroella. Se substituiran per lluminàries de baix consum i tecnologia LED.  Amb la renovació de les lluminàries proposades, es garanteix una gestió més eficient dels recursos destinats a l’enllumenat públic amb un estalvi de fins el 70% en el consum energètic dels carrers afectats. El mateix temps, mitjançant aquesta actuació, es millorarà la il·luminació i seguretat a l’espai públic, tot integrant-se en el teixit urbà del nucli de Torroella de Montgrí

  • Aquest projecte té un cost d'execució de 100.557,97 euros.
  • La licitació de les obres es farà a primers de 2021 i l'excució dels treballs durant el primer semestre.

Creació d’una xarxa d’itineraris escolars i carrils bicicleta que connecti la Vila, les Escoles i la zona esportiva

S'actuarà en diversos vials que integraran una xarxa d’itineraris de camins i escolars i de bicicletes. Aquesta és una de les actuacions incloses dins del Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat (PALS) i del pla de Mobilitat de Torroella i l'Estatit, documents que recullen les polítiques i actuacions per impulsar un desenvolupament més sostenible en matèria de mobilitat i accessibilitat. Aquesta millora, aportarà nous serveis públics, com zones d’aparcament de bicicletes, zones d’espera i recollida, entre altres. Amb els camins escolars també es pretén sensibilitzar i educar els infants, però també a la resta de ciutadans en els hàbits de la mobilitat sostenible i segura. A més, Ha de permetre contribuir a la millora ambiental de l’entorn.

  • Aquest projecte té un cost d'execució de 75.388,50 euros.
  • La licitació de les obres es farà a primers de 2021 i l'excució dels treballs durant el primer semestre.
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis