Avisos

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) incrementa d'un 20 % el nombre d'usuaris per la COVID-19

Fa una crida per captar nous voluntaris que ajudin en el funcionament ordinari del servei

31.07.2020

El nombre d’usuaris del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí s’ha incrementat d’un 20 % arran de la crisi del coronavirus. La regidora d’Acció Social, Anna Bonada, ha explicat que ha estat un repunt motivat per famílies que fins ara no tenien problemes de subsistència alimentària i que han hagut de recórrer, per primer cop, a aquest servei assistencial de l'Ajuntament i Càritas. En concret, ha incrementat el volum d’atenció en 60 famílies i ara atén un total de 320 famílies. No obstant això, s'espera que la xifra s'incrementi notablement passada la temporada turística.

Les dificultats per poder donar resposta a aquesta demanda amb una bona part dels voluntaris confinats, en ser col·lectiu de risc, van poder superar-se durant el confinament gràcies al suport d’un grup de joves del municipi, a través de la Xarxa Solidària de Torroella-l’Estartit. Aquesta va ser una iniciativa gestionada per l’Assemblea de Joves de Torroella de Montgrí,  i va tenir un paper molt actiu durant la crisi sanitària, especialment en els moments més durs del confinament.

Calen nous voluntaris
Ara, el centre, un servei municipal de l’Ajuntament i Càritas, es prepara per eventuals restriccions i per l’increment de famílies que es pot registrar durant la tardor, després d’una temporada d’estiu més que irregular. Per aquest motiu, des del servei es fa una crida per captar voluntaris i col·laboradors.

Si esteu interessats a ajudar, podeu posar-vos en contacte amb el servei:

baixter@caritasgirona.cat  / 972 75 57 90

Plataforma d'ajuda a famílies amb infants de l'Estartit
D'altra banda, arran de la crisis de la COVID, alguns membres de l’AMPA de l’Escola Portitxol i altres voluntaris del poble, van crear una plataforma per ajudar les famílies (amb infants) més vulnerables de l’Estartit i poder cobrir les seves necessitats pel que fa a roba, alimentació i material escolar. Van exposar el projecte a Serveis Socials, l’EMD, Creu Roja i Càritas, que van donar-hi suport.

L’EMD ha posat a disposició de la plataforma un espai per fer el repartiment de menjar, a l’antic consultori mèdic. Des d’aquí s’atén a pràcticament un centenar de famílies que ara no han de desplaçar-se al CDA de Torroella.

Per fer un repartiment just a les famílies, les peticions d’ajuda es centralitzen a través de Serveis Socials, que coneixen de prop la realitat d’aquestes famílies i determinen les seves necessitats.

Pel setembre, la plataforma té previst ajudar les famílies amb una recollida de material escolar.

Donacions
La plataforma disposa d'un número de compte per a donacions, ja siguin anònimes o amb nom. Siguin de la quantitat que siguin, totes son benvingudes.  Banc Sabadell ES12 0081 0219 0100 0132 0638

El Centre de Distribució d'Aliments de Torroella de Montgrí rep també la col3laboració econòmica de la Diputació de Girona - Dipsalut.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis