Avisos

Torroella de Montgrí vol reprendre el procés participatiu de l'espai juvenil a les Clarisses tan aviat com la crisi sanitària ho permeti

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al convent de les Clarisses tan aviat com les autoritats sanitàries ho permetin. El procés es va iniciar a finals de l'any 2019 i havia d'acabar durant el mes de maig, però es va veure interromput per la declaració de l'estat d'alarma pel Covid-19. En el marc d'aquest procés, s'havien programat tres tallers participatius amb joves. Es van poder realitzar els dos primers, però no el darrer, que s'havia de portar a terme el dissabte 14 de març, just quan es va decretar el confinament. 

Els dos primers tallers participatius van permetre consensuar com havia de ser físicament l'espai i com s'havia de gestionar, on la fórmula que va convèncer més al col·lectiu juvenil va ser el d'autogestió. 

El tercer taller servirà per consensuar la normativa de funcionament de l'espai i el projecte d'activitats. L'Ajuntament també vol començar a treballar la redacció del conveni municipal amb l'entitat que n'assumirà la gestió. 

Actualment, l'espai on ha d'anar el nou local juvenil, situat en una nau que dona al carrer Pintor Gimeno, està ocupat com a magatzem del Centre de Distribució d'Aliments (CDA), un servei municipal ubicat al carrer Sant Antoni, que gestiona Càritas Baix Ter. En aquest sentit, l'Ajuntament i l'entitat estan buscant un nou magatzem de lloguer proper a l'actual CDA, per tal de poder facilitar la feina de distribució d'aliments i, a la vegada, deixar lliure aquest espai pel local de joves. 

Podeu obtenir més informació del procés participatiu al https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat/proces/espaijuvenilTdM

Epicentre cultural i cívic de la vila

L’any 2018 l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va adquirir el Convent de les Clarisses com una oportunitat per desenvolupar un projecte municipal per a la ciutadania. Per tal de poder posar en marxa l’obertura  es va iniciar un projecte participatiu per decidir-ne els usos. El projecte es va iniciar el 2018 i va incloure: l’aixecament de plànols (inexistent fins al moment) i un estudi de possibilitats. Aquesta part del procés es va desenvolupar entre octubre de 2018 i març de 2019.

Es poden consultar els resultats a: Pla d'Usos Convent Clarisses i resultats procès participatiu

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis