Avisos

Cap agent de la Policia Local de Torroella de Montgrí presenta símptomes de Covid-19

Les estrictes mesures preventives adoptades han permès protegir el cos, optimitzar els efectius i garantir tots els serveis de seguretat ciutadana

24.04.2020

(24.04.20) La totalitat del agents de la plantilla de la Policia Local de Torroella de Montgrí no presenta signes de Covid-19 ni d'haver passat la malaltia de manera asimptomàtica, segons els testos ràpids a què s'han sotmès. Les proves les han realitzat personal sanitari del CAP de Torroella, a les dependències policials, entre ahir i avui a 20 agents, amb testos que ha fet arribar DIPSALUT, l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona. Justament, tan bon punt es va tenir coneixement de l'arribada i disponibilitat d'aquests testos, des del cos es va traslladar a la direcció del CAP la voluntat que els reservats a la policia, en cas de mancança o necessitat, fossin utilitzats, prioritàriament, si ho consideraven oportú els facultatius, per a les residències d'avis i persones vulnerables. Finalment, la decisió facultativa ha estat la de fer els testos als agents.

Es considera que aquesta situació de manca d'afectació del Covid-19 en els agents és fruit de les mesures preventives que es van adoptar ja abans del confinament i de l'estat d'alarma. En quest sentit, la Policia Local ha estat molt estricte i curosa per preservar la salut dels agents, per una qüestió sanitària, però també operativa. Una de les prioritats del dispositiu ha estat la de poder optimitzar i tenir en servei tots els efectius en previsió de la intensificació de les tasques de seguretat ciutadana que es presentaven davant l'evolució de la pandèmia.

Entre d'altres mesures preventives, es va determinar que les patrulles serien sempre individuals i els agents no viatjarien mai en parelles a dins d'un vehicles. També es va establir un sistema de canvi de torns a les dependències policials perquè hi hagués el mínim contacte entre els agents, fent diferents fraccions horàries. Les dependència, a més, s'han anat desinfectant tres vegades al dia i s'ha actuat intensivament als accessos i als vehicles. Els agents, a més, treballen en torns setmanals.

Fins ara, doncs, no hi ha hagut cap baixa i les mesures adoptades han permès garantir el compliment de tots els torns i atendre les necessitats de seguretat ciutadana, no només les derivades del Covid-19, sinó també d'altres serveis, malgrat la situació adversa que s'està vivint.  

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis