Avisos

Cap agent de la Policia Local de Torroella de Montgrí presenta símptomes de Covid-19

Les estrictes mesures preventives adoptades han permès protegir el cos, optimitzar els efectius i garantir tots els serveis de seguretat ciutadana

24.04.2020

(24.04.20) La totalitat del agents de la plantilla de la Policia Local de Torroella de Montgrí no presenta signes de Covid-19 ni d'haver passat la malaltia de manera asimptomàtica, segons els testos ràpids a què s'han sotmès. Les proves les han realitzat personal sanitari del CAP de Torroella, a les dependències policials, entre ahir i avui a 20 agents, amb testos que ha fet arribar DIPSALUT, l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona. Justament, tan bon punt es va tenir coneixement de l'arribada i disponibilitat d'aquests testos, des del cos es va traslladar a la direcció del CAP la voluntat que els reservats a la policia, en cas de mancança o necessitat, fossin utilitzats, prioritàriament, si ho consideraven oportú els facultatius, per a les residències d'avis i persones vulnerables. Finalment, la decisió facultativa ha estat la de fer els testos als agents.

Es considera que aquesta situació de manca d'afectació del Covid-19 en els agents és fruit de les mesures preventives que es van adoptar ja abans del confinament i de l'estat d'alarma. En quest sentit, la Policia Local ha estat molt estricte i curosa per preservar la salut dels agents, per una qüestió sanitària, però també operativa. Una de les prioritats del dispositiu ha estat la de poder optimitzar i tenir en servei tots els efectius en previsió de la intensificació de les tasques de seguretat ciutadana que es presentaven davant l'evolució de la pandèmia.

Entre d'altres mesures preventives, es va determinar que les patrulles serien sempre individuals i els agents no viatjarien mai en parelles a dins d'un vehicles. També es va establir un sistema de canvi de torns a les dependències policials perquè hi hagués el mínim contacte entre els agents, fent diferents fraccions horàries. Les dependència, a més, s'han anat desinfectant tres vegades al dia i s'ha actuat intensivament als accessos i als vehicles. Els agents, a més, treballen en torns setmanals.

Fins ara, doncs, no hi ha hagut cap baixa i les mesures adoptades han permès garantir el compliment de tots els torns i atendre les necessitats de seguretat ciutadana, no només les derivades del Covid-19, sinó també d'altres serveis, malgrat la situació adversa que s'està vivint.  

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis