Avisos

Entra en servei el nou desguàs del rec del Molí refet per l'ACA a la mota del Ter de Torroella de Montgrí

El temporal Glòria el va fer malbé i va ocasionar un gran esvoranc entre la resclosa i el pas de Gualta

21.04.2020

Ahir al vespre va entrar en servei, per primer cop, el nou canal desguàs del rec del Molí, a la mota del Ter de Torroella de Montgrí, que l'Agència Catalana de l'aigua (ACA) està construït de nou arran dels desperfectes que va ocasionar el temporal Glòria. L'obra no està del tot acabada, malgrat que és operativa. Entre d'altres coses, falta completar una de les esculleres laterals, però davant de les fortes pluges previstes per ahir a la nit, avui i demà es va decidir començar a evacuar aigua del rec del Molí cap al riu Ter.

Per tal que la força de l'aigua no afecti l'estructura inacabada, es van fer uns treballs de contenció per garantir-ne la seguretat. Tan bon punt acabi l'episodi de pluges, que han fet activar la fase d'alerta del Pla INUNCAT, es reprendran els treballs, que també inclouran la reparació de la comporta del canal.

La nova infraestructura no té res a veure amb el desguàs que hi havia abans de l'esvoranc que va ocasionar el temporal Glòria. L'actuació que s'hi ha fet permet augmentar fins a 2,5 vegades la capacitat d'evacuació del rec del Molí. Cal recordar que durant el temporal, la inundació d'una part important del sector sud del nucli urbà de Torroella de Montgrí va ser ocasionada per aquest rec que recull, a més, les aigües del rec Madral, que ve de la zona d'Ullà.

La reparació de l'esvoranc va ser la primera gran actuació que va engegar l'ACA en el marc del pla de mesures extraordinari que està executant per reparar els danys ocasionat pel temporal Gloria. Malgrat el context de crisi sanitària, aquests treballs, atesa la seva urgència, s'han continuat desenvolupant.

En el cas de Torroella de Montgrí, l'esvoranc també va ocasionar el trencament de la canonada que porta l'aigua dels pous de Canet cap a la planta potabilitzadora i va deixar en una situació de molta fragilitat la canalització del gas. A més, tenint en compte l'època en què ens trobem i l'elevat risc de pluges fortes, era un punt realment fràgil per on podria tornar a trencar el riu Ter en cas d'avinguda, la qual cosa ocasionaria una nova inundació.  

L'alcalde, Jordi Colomí, argumenta que «la situació de pluges intenses d'aquests dies constata la urgència i l'encert d'haver mantingut els treballs, prioritzant, com no podia ser d'altra manera, la seguretat dels treballadors que hi participen. Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí volem reiterar novament el nostre agraïment als treballadors, empreses implicades i a l'ACA pel seu esforç.»

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis