Avisos

La Policia Local constata que la pràctica totalitat dels segons residents de Torroella i l’Estartit han restat al seu domicili habitual

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l'Estartit agraeixen l’elevat grau de compliment de les restriccions de mobilitat 

13.04.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí ha pogut constatar un elevat grau de compliment de les normes de confinament durant la Setmana Santa per part de la població en general i dels propietaris de segones residències. El dispositiu especial activat aquests dies no ha constatat cap mena de repunt en la seva arribada i la pràctica totalitat de les indagacions i controls que s’han efectuat, han confirmat que o bé es tractava de residents habituals de llarga durada o bé es trobaven al municipi abans del confinament. 

Malgrat que el treball policial ha estat intensiu i s’han realitzat un elevat nombre de controls, identificacions i comprovacions, només s’ha pogut verificar un cas d’incompliment per part d’una persones de  segona residència que havia arribat els darrers dies. Les dades del balanç del dispositiu permeten concloure que la pràctica majoria dels propietaris de segones residències de Torroella i de l’Estartit han estat molt sensibles i responsables amb les restriccions de mobilitat i el confinament, i han restat als seus domicilis habituals. Per aquest motiu, tant des del cos policial, com des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i de l’EMD de l’Estartit, volem traslladar-los públicament el nostre agraïment.

Aquests dies, la prioritat de la Policia Local ha estat la de treballar intensament per protegir la població de la immensa minoria de ciutadans que no respecten les conductes solidaries i de seguretat.

Des del dia 9 fins 13 d’abril, s’han realitzat 41 controls a la via pública, s’han identificat 507 vehicles i 275 persones. D’aquests controls s’han derivat l’aixecament de 24 actes i s’han realitzat 2 detencions per reiterada desobediencia.. 

Per prevenir l’arribada i l’establiment de segones residències, s’ha desplegat un operatiu que ha tingut molt en compte la col·laboració ciutadana. D’ofici, s’han fet 38 comprovacions a habitatges de segona residència i 29 comprovacions derivades d’informació facilitada per la ciutadania. L'operatiu també ha intensificat els controls als accessos als supermercats, punts de primera necessitat amb molta afluència.

Com a resultat, només s’ha hagut d’obligar a tornar al seu domicili habitual a 1 persona. En la majoria de casos, els agents s’han trobat amb diferents situacions: persones que han presentat el certificat d’empadronament, persones que viuen la major part de l’any (tot i no estar empadronades) i persones que han demostrat fefaentment que es trobaven al municipi abans del confinament (presentació de tiquets de compra de diferents comerços del municipi o presentació voluntària de l’extracte de targeta de pagament).

Cal remarcar que la majoria de sancions interposades per incomplir el confinament, ja sigui per passejar, córrer, anar a comprar reiteradament en un dia, entre d’altres de més habituals, han estat persones empadronades al terme municipal.

Balanç del dispositiu de la Policia Local de control i vigilància del COVID-19 entre el 9 i el 13 d’abril 

Via pública

- Controls a persones i vehicles: 41
- Vehicles identificats: 475
- Persones identificades. 200

Actuacions específiques 2es residències:

Controls als supermercats: 13
- Persones identificades: 25
- Vehicles identificats: 215

Comprovacions d’ofici de 2es residències: 38
- Persones identificades: 25
- Vehicles identificats: 13

Comprovacions 2es residències per col·laboració ciutadana: 20
- Persones identificades: 25
- Vehicles identificats: 19
- Obligació de retornar al domicili habitual: 1

Altres

- Denúncies infracció RD 463/2020: 24 actes
- Denúncies infracció ART. 36.6 LO 4/2015 (circulació vehicle sense causa justificada): 11
- Denúncies infracció ART. 36.6 LO 4/2015 (trencament confinament): 10
- Denúncies infracció ART. 36.6 LO 4/2015 (reiteració desobediència): 3
- Detencions: 2

TOTAL PERSONES IDENTIFICADES: 275
TOTAL VEHICLES IDENTIFICATS. 507

DES DE L’INICI DEL CONFINAMENT

  • TOTAL CONTROLS EFECTUATS. 304
  • TOTAL PERSONES IDENTIFICADES: 1.743
  • TOTAL VEHICLES IDENTIFICATS. 2.168
  • TOTAL DENÚNCIES POSADES: 75
  • TOTAL PERSONES DETINGUDES: 6
  • DENÚNCIA i TORNAR AL DOMICILI HABITUAL: 3
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis