Avisos

L'Ajuntament engega un procés participatiu per definir el futur espai juvenil que projecta al convent de les Clarisses

Demà dissabte 18 de gener, a les 17 h, es farà el primer dels tres tallers participatius que s'han organitzat

17.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha engegat un procés participatiu per decidir quin format i quins usos tindrà el nou espai juvenil que projecta fer al convent de les Clarisses. Aquest dissabte (17 h, al mateix convent) es desenvoluparà el primer dels tres tallers que s'han organitzat en el marc d'aquest procés. Es dedicarà a definir com serà l’espai físicament i a obtenir una imatge de les percepcions dels participants sobre com volen que sigui. Posteriorment es programaran dos tallers més centrats en la fórmula de gestió i en la programació d'activitats i la normativa de funcionament. L’espai juvenil s’ha projectat a la nau del convent que dona al carrer Pintor Gimeno.

Aquest dissabte 18 de gener es crearan diversos grups entre els participants. Cada grup disposarà d’un plànol sobre el nou espai juvenil i hauran de representar tots aquells equipaments que els hi agradaria disposar en l’espai. Una vegada fet, es repartiran unes fitxes on s’haurà de raonar el perquè de cada objecte. Finalment, es demanarà que es prioritzin de més a menys les demandes. La finalitat és poder visualitzar i reflexionar conjuntament quin ús li donarem a l’espai, ens permetrà veure com les aportacions dels joves s’ubiquen directament sobre el plànol.

Podeu obtenir més informació del procés participatiu al https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat/processes/espaijuvenilTdM

Epicentre cultural i cívic de la vila
L’any 2018 l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va adquirir el Convent de les Clarisses com una oportunitat per desenvolupar un projecte municipal per a la ciutadania. Per tal de poder posar en marxa l’obertura  es va iniciar un projecte participatiu per decidir-ne els usos. El projecte es va iniciar el 2018 i va incloure: l’aixecament de plànols (inexistent fins al moment) i un estudi de possibilitats. Aquesta part del procés es va desenvolupar entre octubre de 2018 i març de 2019. Es poden consultar els resultats a: Pla d'Usos Convent Clarisses i resultats procès participatiu

La regidora de Joventut, Anna Company, argumenta que en el Pla Local de Joventut 2017-2020 ja s'afirma que des de fa anys la principal demanda dels joves és un espai (un casal de joves, un ateneu juvenil, etc.) on els joves puguin trobar-se, organitzar activitats, fer xerrades, etc. Aquesta mateixa afirmació es va veure reflectida durant els tallers participatius del Convent de les Clarisses.  Així doncs, una vegada es van analitzar els resultats i es va seleccionar com es desenvoluparà la primera fase del projecte, la primera prioritat per focalitzar els esforços va destinada a crear l’Espai de Joves.

Per altra banda, el regidor de Participació Ciutadana, Marc Calvet, ha recordat que el novembre del 2019, l’Ajuntament va contractar una persona des del programa de Garantia Juvenil per dinamitzar l’inici del següent procés participatiu per definir els usos de l’espai juvenil. Durant aquest procés es treballarà a través de diverses dinàmiques per definir com ha de ser el nou local de joventut. Els objectius d’aquest procés són els de definir conjuntament amb els joves del municipi com ha de ser físicament aquest nou equipament, quin model de gestió s’ha d’executar, quin projecte d’activitats s’hi duran a terme i la normativa per la qual s’han de regir.

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis