Avisos

L'Ajuntament licita la segona fase de l’Espai Medes, el centre d'interpretació de l'àmbit marí del Parc Natural

L’actuació inclou l’adequació del mirador públic, que podria estar operatiu aquesta estiu

Imatge virtual de l'Espai Medes.
Imatge virtual de l'Espai Medes.
Imatge virtual de l'Espai Medes.
Imatge virtual de l'Espai Medes.

07.12.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tret a licitació les obres de la 2a fase de l'Espai Medes, el futur centre d'interpretació de l'àmbit marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes medes i el Baix Ter, que s’està projectant al moll central del port de l’Estartit. Els treballs inclouen la pavimentació i els acabats de la planta mirador amb els seus accessos, la construcció d'un ascensor, l'acabat de la vorera i el tancament de la façana nord-oest, la que dona al port. Es treballa amb la previsió que les obres acabin abans de la temporada turística, de manera que el mirador podria obrir-se aquest estiu. Serà d’accés lliure i permetrà als visitants gaudir d’una magnífica panoràmica del port, les Medes i el poble.

Segons la regidora de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras, la 2a fase té un termini d’execució de 5 mesos i el pressupost de licitació és de 813.570,10 euros. Es preveu, doncs, que el cost final, després del concurs, sigui una mica inferior. Per a aquesta fase, l’Ajuntament compta amb una subvenció de 350.000 euros del Pla de Foment. Les obres es reprendran passat l’estiu per poder acabar la tercera fase (tancament i instal·lacions), pressupostada en uns 640.000 euros, a primers de 2021, i deixar-ho deixar tot a punt per a la 4a fase, la de museïtzació, que anirà a càrrec del Pac Natural i tindrà un cost d’uns 360.000 euros. Segons el calendari, es preveu enllestir el nou equipament en dos anys.

Elevat finançament extern
Oliveras ha destacat, a més, l’important treball de recerca de complicitats i finançament extern que s’ha fet per poder fer realitzat aquest equipament i que fos viable per a les arques municipals. El cost total de l'Espai Medes serà de 2,2 milions d'euros, dels quals, l'Ajuntament ha aconseguit 1,4 en subvencions, de manera que l'aportació municipal se situarà al voltant del 36 %. Per a la tercera fase, l'Ajuntament ha aconseguit una aportació de 200.000 euros dels fons FEDER de la UE i 100.000 euros de la Diputació de Girona.

Dinamització econòmica i sostenibilitat
Serà el centre de referència i de difusió dels valors mediambientals, culturals i turístics del Parc Natural, en el seu àmbit marí. També esdevindrà un instrument de promoció al servei de la dinamització econòmica local. Complementarà la seva activitat amb la del Museu de la Mediterrània, que serà l'equipament de referència de la part terrestre del parc.

L'estructura de l'edifici va anar a càrrec del Club Nàutic Estartit, en el marc de la millora que va presentar al concurs per a la concessió de la gestió de la dàrsena esportiva.

Segons Oliveras, «l'Espai Medes ajudarà la nostra destinació a fer un pas més en la consolidació de l’aposta del municipi per un model de desenvolupament socioeconòmic i turístic cada cop més sostenible i responsable amb l’entorn. També esdevindrà un instrument que enfortirà la col·laboració entre les institucions encarregades de l'administració de l’espai natural i les empreses que hi ofereixen serveis. Oferirà una proposta expositiva d’alta qualitat tant pel que fa al rigor dels continguts com per la seva presentació, l'experimentació i l'aspecte vivencial de l'aprenentatge. També serà el punt d’inici dels programes educatius i promourà programes de formació i capacitació per les empreses.»

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis