Avisos

Emotiu homenatge a Jordi Muxach durant el Concurs de Gossos d’Atura

Miquel Adrover, primer classificat.
Miquel Adrover, primer classificat.
Antonio Casona, segon classificat.
Antonio Casona, segon classificat.
Patricia Gisquet, tercera classificada.
Patricia Gisquet, tercera classificada.

02.12.2019

El recentment desaparegut pastor local Jordi Muxach va rebre ahir al matí un sentit homenatge institucional i cívic durant el XXVIII Concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí que, a partir d'ara, incorporarà el seu nom. L'absència del qui va ser fundador, ànima, participant i guanyador de la prova en nombroses ocasions va planar durant tot el matí des del primer moment. No obstant això, tant la família com els mateixos pastors, l'Ajuntament i els col·laboradors van voler fer del concurs un exercici de reconeixement i memòria a la seva figura.

L'homenatge es va oficialitzar a la mitja part de la prova, durant un sentit acte que es va iniciar quan les paraules de Muxach es van projectar per la megafonia del recinte, en un emotiu muntatge sobre un fons musical. Tots els presents van poder escoltar algunes de les seves reflexions, intercalades amb els seus contundents crits per guiar el gos i manar el ramat, entre els quals el seu popular "Coloma, jau". A continuació va intervenir Ramon Bach, que va pronunciar unes paraules en nom dels pastors i dels organitzadors del concurs. Tot seguit va parlar l’alcalde, Jordi Colomí, que va lliurar una placa a la família, i Raúl Muxach, germà i presentador del concurs. Va tancar l’acte la vídua, Montserrat Vila. A l’acte també hi van ser presents el regidor de la Fira de Sant Andreu, Genís Pigem, que va lliurar un ram a la família; el president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, així com pastors i col·laboradors del concurs.

Pel que fa a la competició, el guanyador d’enguany va ser el pastor mallorquí Miquel Adrover, amb Xeco, per davant d'Antonio Casona, amb Kass (guanyadors l’any passat) i Patricia Gisquet, amb Mighty Gunner.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis