Avisos

L'Ajuntament aposta per no apujar impostos i reduir l'endeutament, sense renunciar a un elevat nivell de serveis i inversions en els pressupostos per al 2020

08.11.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí intensificarà la política de contenció fiscal i reducció de l’endeutament per fixar les bases d’una gestió pressupostària sòlida que mantingui l’elevat nivell de serveis actual. Aquest ha estat el principi sobre el qual l'equip de govern ha treballat els pressupostos municipals per al 2020.

En conjunt, el pressupost serà de 19.500.000 euros, un 7,5 % superior al del 2019. No obstant això, si es descompten les despeses que ja venen cobertes per subvencions o bé contribucions especials, l'increment real és de l'1,14 %, complint, així, amb la regla de la despesa. Una part significativa de l'increment ve obligat per l'augment de les retribucions dels treballadors municipals que determina l'Estat (2,3 %). D'altra banda, també s'incrementa el capítol d'inversions (520.000) i de béns i serveis (478.000 euros), per bé que bona part d'aquestes despeses ja estan compensades per subvencions o contribucions. El Ple va aprovar el pressupost ahir al vepre amb 10 vots a favor (UPM i ERC), 1 en contra (C's) i l'absència de JxCat, CUP i CambTE i L'EST.

El regidor d'Hisenda, Josep Martinoy, argumenta que «els pressupostos recullen l'esperit de les taxes i ordenances fiscals per al 2020, en les quals l'equip de govern va prioritzar no incrementar la pressió fiscal i compensar la necessitat de major ingressos per una triple via: fent petits ajustos en algunes taxes, per fer-les més racionals i justes socialment, extremant el control en les despeses i millorant els processos de cobrament en executiva». Martinoy també destaca el fet que per primer cop les bonificacions fiscals s'aplicaran de manera automàtica, sense que els beneficiaris les hagin de demanar, la qual cosa és una important millora per a la ciutadania. Pel que fa a l'IBI, el principal impost municipal, cal tenir en compte que durant el 2020 es continuarà el procés d'actualització dels valors cadastrals de les finques amb valoracions incorrectes, tasca iniciada el 2018 pel Ministeri d'Hisenda, a través de la Gerència Territorial del Cadastre.

En aquest marc pressupostari, el pressupost de despeses s’ha realitzat amb la màxima cura, replantejant serveis i activitats. Com estableix la legalitat, el pressupost municipal ha de garantir i assegurar la prestació dels serveis obligatoris per a l’ajuntament: la seguretat, la neteja de la via pública, les recollides de residus, l’enllumenat públic, el subministrament d’aigua potable, l’acondicionament de la xarxa de clavegueram i el manteniment de les vies i espais públics.

Despeses de béns i serveis corrents s’incrementa la dotació de les aplicacions pressupostàries relacionades amb la gestió del residu i la selectiva: “Recollida i transport d’escombraries”, “eliminació de residus sòlids urbans” i la “campanya educació prevenció de residus” amb un total de 89.000 euros.

D’altres aplicacions que es doten amb imports força diferents que a el darrer exercici són les següents: Franges per la protecció d’incendis, manteniment de la muntanya, execucions subsidiàries, programació estable Espai Ter, Llar d’infants de Torroella, Servei per l’abalisament de la platja i Festa Major.

Un novetat és la creació d’una aplicació pressupostària, dotada amb 30.000 euros, per l’assessorament per la nova licitació del servei d’aigua, el qual finalitza l’estiu de 2020.

Pel que fa a despeses financeres, la partida es reduirà un 24,37 %, 29000 euros menys que l’exercici 2019, degut a l’operació de refinançament portada a terme el 2019, la disminució del deute dels últims exercicis i la previsible situació d’interessos baixos durant el 2020.

Pel que fa a les inversions, amb un total de 2.197.500 euros, s’han de destacar les següents:

  • Desenvolupament de la zona d’equipaments esportius, 465.000 euros
  • Obra del carrer Tamariu, 365.000 euros
  • Centre d’Interpretació Espai Medes de l’Estartit, 340.000 euros
  • Expropiacions, 200.000 euros
  • Projectes de la Urbanització les Dunes i de les Antenes Est i Oest, 221.000
  • Biblioteca de l’Estartit, 125.000 euros
  • Trasllat Centre Distribució d’Aliments, 50.000 euros
  • Inversions proposades als Consells de Barri: 30.000 euros

La resta d’import consignat cobreix bàsicament diverses inversions de reposició de diverses àrees.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis