Avisos

Torroella i l'Estartit protagonitzaran divendres el 'Connecti.cat Estiu', el magazine televisiu de La Xarxa

El programa s'emetrà de les 18 a les 20 h i es podrà seguir en directe per més d'una trentena de televisions locals de Catalunya

08.08.2019

El Connecti.cat Estiu, l’edició estiuenca del conegut magazine de La Xarxa de Televisions Locals s'emetrà demà divendres, de les 18 a les 20 h, des del passeig del Molinet, de l'Estartit. L'aposta per la sostenibilitat, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la cultura, la gastronomia i l'aposta que hem fet a Torroella i a l'Estartit per la sostenibilitat seran els principals protagonistes d'un intens programa coproduït per La Xarxa i TV Costa Brava.

El magazine parlarà amb el conegut meteoròleg local Josep Pascual de l'evolució de les Illes Medes, vint anys despès de la seva protecció, i sobre els efectes del canvi climàtic. Pascual realitza registres meteorològics a l'Estartit des de fa més de 50 anys i els seus apunts s’han convertit en una referència clau per als estudis climàtics del Servei Meteorològic de Catalunya.

El programa també abordarà el projecte de restauració de la Pletera, l’antiga maresma que va ser parcialment urbanitzada a finals dels anys 80. El director científic de Life Pletera, Xavier Quintana, explicarà les actuacions que s’hi han fet durant més de 4 anys per recuperar-la.

La cuina també hi tindrà el seu espai, gràcies als pescadors locals que practiquen la pesca artesanal, un mètode respectuós amb el medi ambient. Demostraran que a banda de pescar també saben cuinar un bon arròs a la seva confraria.

Música, llibres i el pastor més famós de Catalunya

El pastor Jordi Muxach, famosíssim gràcies a la gossa Coloma, explicarà com ha ensinistrat els millors gossos de competició per guanyar nombrosos campionats nacionals i internacionals.

La música i la literatura també tindran un paper destacat a ‘Connecti.cat estiu’. Ramon Moreno, director del Beatles Weekend que s’organitza cada any a l’Estartit, ens guiarà a l’exposició sobre el grup de Liverpool. Ens deixarem endur per les cançons en directe de Despit, un grup empordanès que combina el reggae, el punk, el swing, l’indie i la música electrònica. I la Maria Teresa Calabús, de la llibreria El Cucut ens recomanarà algunes lectures per aquest estiu.

On i quan seguir el programa

L’espai d’aquest divendres és una producció de La Xarxa i TV Costa Brava. Estarà presentat per Jèssica del Moral, Joana Valent i Laia Campos. Es podrà veure a les 18h en directe en ‘streaming’ a laxarxa.cat i per les televisions locals. Cliqueu aquí per veure la llista completa.

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis