Avisos

L'Ajuntament reforça les polítiques de bon govern i transparència

El Ple aprova el Codi de conducta dels alts càrrecs i un pla per millorar la gestió i el control de l'economia municipal

16.07.2019

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat el Codi de conducta d'alts càrrecs i el compromís d'elaborar un Pla anual de control financer, dues iniciatives orientades a reforçar les pràctiques de bon govern i transparència que ja es venen implementant.

El codi de conducta és un document que conté els principis ètics a què s’han de sotmetre els alts càrrecs, així com les normes de conducta per les quals s’han de regir. Inclou uns compromisos generals, en relació amb els conflictes d’interessos i grups d’interès, i en relació amb la ciutadania. Es tracta d'un document elaborat per la Xarxa de Governs Transparents, en què també hi han participat la Generalitat, les 4 diputacions, el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Amb aquest instrument es vol facilitar el compliment de la Llei de Transparència als ens que integren l’administració local. Torroella de Montgrí és dels primers municipis de Catalunya en aprovar-lo.

D'altra banda, el Pla anual de control financer esdevindrà una eina per millorar l'eficàcia, l'eficiència i l'economia de l'ajuntament. Es tracta d'una eina que permetrà comprovar el grau de compliment de la normativa i les directrius que regeixen la gestió econòmica i financera municipal. En el pla s'estableixen un protocols  d'actuació per adequar la gestió econòmica a tots els requeriments normatius, donar-li una major agilitat i generar més confiança. Entre d'altres coses, es prestarà especial atenció al tràmit i al pagament de les factures, per adequar-se a la Llei de morositat, i al fet que totes les despeses municipals tinguin sempre, prèviament, un partida i una proposta prèvia, per evitar que entrin factures sense consignació ni partida assignada. El pla financer s'aprovarà sempre a inicis d'any i a final d'any es donarà compte al Ple d'un informe d'Intervenció on es repassarà el seu grau de compliment. Serà una eina que reforçarà la fiscalització i el control permanent que ordinàriament ja es realitza, a través d'una visió de conjunt molt més exhaustiva de la gestió econòmica municipal.

Per a l'alcalde, Jordi Colomí, aquestes són dues eines demostren com l'exigència de transparència i participació es poden convertir en una oportunitat per millorar la gestió pública. En aquest sentit, argumenta que la posada en marxa de mesures de bon govern, transparència i participació ciutadana serà una prioritat per a l'equip de govern municipal.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis