Avisos

Jornada de cloenda del Life Pletera

03.02.2019

Aquest matí hem celebrat l'acte de cloenda del projecte Life Pletera que, malgrat la forta tramuntana, ha comptat amb una important participació institucional i de veïns i veïnes. L'acte, que ha començat a les 11 h, ha consistit en una jornada de portes obertes a l'espai restaurat, per donar a conèixer i celebrar simbòlicament la finalització de l'actuació. Ha comptat amb l'assistència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; Fermí Santamaria, vicepresident primer de la Diputació; Laura Vall-llosera, vicerectora de la UDG; Carlos Coiduras, gerent de Zona de Barcelona i Girona de l'empresa pública TRAGSA; del delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i de l'alcalde i la regidora de Medi Ambient, Josep Maria Rufí i Sandra Bartomeus. L'acte ha consistit en un passeig per la nova xarxa d'itineraris, parlaments institucionals i visita al nou observatori d'ocells. Durant les seves intervencions, els representants dels socis del projecte, han coincidit a destacar el seu caràcter innovador i l'exemple que representa com a cas de bones pràctiques en matèria de gestió territorial.
El Life Pletera va tancar-se el passat 31 de desembre després de quatre anys i mig d'intensa activitat, que han permès restaurar les llacunes costaneres i els hàbitats associats de la maresma, parcialment urbanitzada a finals dels anys 80.

El projecte ha estat coordinat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i ha comptat amb l'execució per part dels següents socis: Generalitat de Catalunya (a través del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter), Universitat de Girona (mitjançant la Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis), l'Empresa de Transformació Agrària (TRAGSA) i finalment, el suport econòmic de la Diputació de Girona. L'actuació ha tingut un pressupost de 2.528.148 euros, dels quals un 75% ha estat finançat a través del programa Life, l’instrument financer de la Comissió Europea per a la preservació del medi ambient a Europa, mentre que el 25% restant ha sigut d'aportació dels socis.

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis