Avisos

L'alcalde de Torroella de Montgrí visita Dolors Bassa a la presó de Figueres

Li comunica, personalment, la concessió de la Medalla del Montgrí i li trasllada el suport del municipi

16.07.2018

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, va visitar ahir a la tarda l'exconsellera i exregidora torroellenca Dolors Bassa, a la presó de Figueras. Rufí, que havia demanat a les autoritats carceràries poder-la visitar tan aviat com fos possible després del seu trasllat des d'Alcalá Meco, li ha fet arribar, novament, l'escalf del seu municipi i li ha comunicat, personalment, la decisió unànime del Ple de concedir-li la Medalla del Montgrí. Rufí també va tenir l'oportunitat d'entrevistar-se amb l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, també empresonada a la presó del Puig de les Basses.

Durant la seva visita, l'alcalde torroellenc va poder agrair a Bassa l'emotiva carta que va enviar al consistori el 2 de juliol, la darrera escrita des de la presó d'Alcalá Meco, en agraïment per haver-la proposat per a la Medalla del Montgrí, el màxim distintiu cívic que concedeix l’Ajuntament en reconeixement a les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal. Entre d'altres coses, escriu: «M'he sentit, em sento i em sentiré sempre orgullosa del meu municipi. (...) Continuem exigint la nostra llibertat, a nivell legal presentem un recurs a la Sala del Tribunal Suprem. Sigui estant a una presó de casa o lluny no ens oblidem ni una hora, ni un dia, d'aquesta ignomínia de manca de llibertat.»

Bassa acaba la carta amb un gest sincer d'agraïment: «Sé que les Medalles del Montgrí solen ser consensuades amb tots els grups municipals, les entitats esportives, cíviques i socials, per això, i perquè representa el més alt rang possible, per a qui se sent orgullós de pertànyer al municipi, la lluiré amb molt d'orgull i serà un element més per ser ambaixadora de Torroella de Montgrí i de l'Estartit, estigui a on estigui.»

Carta d'agraïment de Dolors Bassa (02.07.2018)

L'alcalde, Josep Maria Rufí, ha recordat que Torroella de Montgrí, la seva vila natal, està patint aquest empresonament amb gran tristesa, dolor i indignació, per la injustícia que representa i per afectar una persona que ha dedicat bona part de la seva vida professional i pública a defensar els valors de convivència i a treballar per la cohesió social. Malauradament, per defensar la democràcia i la justícia per a Catalunya, idees de les quals era un representant electe del poble català, es troba ara empresonada juntament amb altres membres del Govern català i els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural.

Rufí ha explicat que l'ha trobada tan ferma i compromesa, com sempre, amb la justícia social i amb la independència de Catalunya. Bassa li ha reconegut que se sent prop de casa, que pot escoltar la tramuntana i notar l'escalf de la seva gent, i que malgrat la privació de llibertat, confia que aviat o tard es demostrarà que la veritat, la llibertat i la democràcia sempre guanyen.

L'alcalde avança que l’acte de lliurament, el 24 d'agost, a l'Espai Ter, tindrà un marcat caràcter institucional i de compromís del municipi amb la democràcia, els drets civils i la llibertat del nostre país, i estarà presidit pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. L'alcalde torroellenc conclou que «no ens podem sentir dignes mentre continuï empresonada i el nostre compromís, com a municipi i Ajuntament, serà constant fins que torni a estar entre nosaltres.»

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis