Avisos

L'Ajuntament i el Servei Català de Trànsit adopten mesures per descongestionar el trànsit a Torroella de Montgrí durant l'estiu

26.06.2018

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Servei Català de Trànsit (SCT) van posar en marxa el passat cap de setmana una nova senyalització viària, interna i externa, amb l'objectiu de minimitzar les retencions al pont i afavorir la descongestió dels carrers del nucli durant la temporada d'estiu.

El SCT ha senyalitzat un itinerari alternatiu per evitar que els vehicles que es dirigeixen a l'Escala hagin de creuar el centre urbà de Torroella. Aquest itinerari perifèric alternatiu en sentit Costa Brava-Nord marcat pel Servei Català de Trànsit s’iniciarà a la rotonda d’entrada de Torroella de Montgrí de la carretera C-31. A partir d’aquí, s’estableix una ruta perimetral per als vehicles que es dirigeixen cap a destinacions com l’Escala o Figueres a través de les carreteres GI-643 i C-252 que evitarà el centre del municipi en els moments de màxima intensitat de trànsit.  Estarà senyalitzat fins al mes de setembre.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha instal·lat diverses senyals perquè els vehicles que ja hagin creuat el pont i vulguin anar cap a l'Escala o Figueres no passin pel passeig de Catalunya. Es proposa com a ruta alternativa trencar a la dreta pel passeig Vicenç Bou, pujar pel carrer de la Santa Espina i incorporar-se a l'esquerra per la carretera Gi-641 i la C-31.

El dispositiu es complementarà amb una millora de la informació que es pot canalitzar via GPS i a través dels mitjans de difusió de la xarxa del Servei Català de Trànsit. Aquestes mesures neixen de la necessitat de minimitzar els efectes produïts per una elevada mobilitat de pas per la població de Torroella de Montgrí durant els mesos d’estiu. Durant el període de vacances, la carretera C-31 registra una elevada mobilitat, atès que esdevé un eix que comunica nombroses destinacions costaneres i d’oci de l’Alt i Baix Empordà.

D'aquesta manera es dóna resposta a la insistent reclamació feta els darrers dos anys per part de l'equip de govern a la direcció general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat i, al Servei Català de Trànsit (SCT), d'adoptar mesures per atenuar les retencions. Fruit d'aquesta reclamació, els diferents ens han mantingut reunions de treball a Barcelona i a Torroella de Montgrí, en les quals s'han anat definint les mesures a adoptar.

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis