Avisos

Compte enrere per la Festa Major de Sant Genís 2015

17.08.2015

(17.08.15) Ajuntament i entitats ja ho tenen tot a punt per poder viure amb la màxima intensitat la Festa Major de Sant Genís 2015 que, com és habitual, arriba amb una atapeït programa d'activitats pensat per a tots els públics, gustos, inquietuds i sensibilitats. Tot i que el gruix d'actes festius es concentrin entre els dies 25 (Sant Genís) i 29 d'agost, l'ambient festiu ja s’ha començat a escampar per la vila molts dies abans, amb la celebració d’activitats prèvies tan destacades com la presentació del Llibre de la Festa Major (14 d'agost) o el Tecno House (15 d'agost).

Aquest proper cap de setmana, la festa pujarà d’intensitat, ja que el divendres 21 es posarà en marxa la Fira d’Atraccions i el dissabte 22, a les 22.30 h, se celebrarà l’esperat Correfoc dels Ducs del Foc. En l’apartat esportiu cal destacar, també, la celebració del reconegut Torneig de Tennis de Taula de Torroella de Montgrí, que se celebrarà divendres i dissabte, i que ja arriba a la 34 ena edició.

La regidora de Cultura i Festes, Núria Bosch, ha volgut remarcar «l’important esforç col·lectiu que es fa per poder tenir a l’abast un programa tan ampli, que no seria possible sense la implicació del gran nombre d'entitats i associacions que hi participen». Des de l'Ajuntament s'ha treballat intensament per mantenir l'essència que caracteritza la festa i per disposar de tot el dispositiu tècnic, logístic i d'espais.

Medalles del Montgrí, sopar popular i pregó

El lliurament de les Medalles del Montgrí i el Sopar Popular, que tindran lloc el dilluns 24 d'agost, marcaran l’entrada en els dies centrals de la Festa Major. Enguany, els medallistes seran l’Associació de Teatre Medes Montgrí (el 2013 van celebrar el 10è aniversari), Josep Morraja (un dels promotors l’any 1982 de Associació Filatèlica i Numismàtica de Torroella de Montgrí i primer president del Bàsquet Club Torrolla) i Jordi Bellapart (activista cultural, exregidor i membre fundador, president i ànima del Cine Club Torroellenc i el Cinema Montgrí).

Pel que fa al pregó, enguany anirà a càrrec del jove actor torroellenc Guillem Fernàndez-Valls (Torroella de Montgrí l’any 1987). Ha estudiat interpretació a l’Institut del Teatre i és actor professional. Als seus 28 anys presenta una llarga i intensa activitat professional, sobretot en el món del teatre, on ha treballat en diferents companyies de Barcelona i Girona, com Drakonia, Festinamus, Veus - Veus, La Bèstia Peluda, entre altres. També ha participat en diversos projectes de cinema i televisió, entre els quals destaca la seva participació en un capítol de la popular sèrie Águila Roja. És també actor especialista amb cavalls i lluita. Titulat amb honors en Basic: Rapier & Dagger, Unarmed Combat de la BASSC (British Academy of Escene& Stage Combat). Ha desenvolupat al llarg de molts anys la seva activitat professional com a actor especialista amb la companyia Drakonia, dedicada al teatre d’acció. Ha mantingut sempre el contacte amb Torroella de Montgrí, participant com actor, en les rutes guiades «Torroella Màgica» que cada estiu organitza Can Quintana Museu de la Mediterrània, i col·laborant en diferents activitats i projectes municipals, com la Festa Major, la cavalcada de la Festa de Reis, la revetlla de Sant Joan. Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí volem fer extensiva la il·lusió perquè una persona jove, amb esperit despert i l’ànim disposat a fer camí, hagi acceptat participar com a protagonista en un acte emblemàtic com el pregó de la Festa Major.

El programa festiu segueix l'estructura de les darreres edicions.

Reforç de les activitats infantils

Enguany s'ha reforçat l'apartat infantil, amb la programació d'activitats específiques pràcticament tots els dies, gràcies a la iniciativa de diverses entitats locals. Entre aquestes, a banda de la cercavila, podem destacar l’espectacle de titelles El viatge d’en Falet, amb Dolça Vilallonga (28 d'agost, 21 h, Can Quintana), la tamborinada amb Els Tambors del Baix Ter i la Girona Marxig Band (29 d’agost, 18 h, Passeig de Catalunya) o la novedosa Festa de l'Aigua, organitzada per l'Associació Cultural FIMAG (27 d'agost, 11 h, als Jardins John Lennon).

Així mateix, la geganta estrenarà nou vestit durant la cercavila del dia 25. L'Associació d'Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí li ha encarregat una nova indumentària, més lleugera, còmode, elegant i posada al dia i que, segons diuen, amb alguna sorpresa. Ho descobrirem, tot plegat, el 24 d’agost, a les 17 h, al pati de Can Quintana, durant l’activitat en què els més petits poden participar en el procés de vestir al gegants.

Barraques

La proposta de Barraques manté el mateix format, amb concerts cada nit a partir de les 24 h. Aquest any hi haurà dues barraques més, i ja en serà 9: Club de Rugby Els Senglars, Club Tennis Taula Torroella de Montgrí, Joventut Nacionalista de Catalunya, Unió Esportiva Torroella, Bàsquet Club Torroella, Club Handbol Montgrí, ACA El Olivo, Els Indiketes del Montgrí, Agrupament Escolta i Guia Montgrí. L'espai se situarà, com l'any passat, al final de l'espai firal del costat de l'Espai Ter on hi haurà les atraccions. Com a novetat, l'accés estarà il·luminat per carrer del Riu Ter amb el nou enllumenat públic que s'ha instal·lat fa pocs mesos.

Sardanes

La sardana, com és tradició, ocuparà un lloc molt rellevant en la programació. Hi haurà audicions pràcticament cada dia i els tradicionals Cafè-concert (25 i 26 d'agost, 19.30 h), aniran a càrrec de dues orquestres de prestigi, com són els Montgrins i La Principal de la Bisbal. Cal destacar que el dilluns 24 agost, a les 19 h, al Pati de Can Quintana, hi haurà audició a càrrec de la Cobla Montgrí de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Torroella de Montgrí.

Teatre i arts escèniques

Com és habitual, també s'ha programat una representació de teatre professional. Aquest any la companyia Trup Teatre portarà l'obra Alarma Familiar (27 d'agost, a l'Espai Ter, 22 h).  En l'apartat de les arts escèniques també cal destacar la representació de l'espectacle Som Mediterranis, del Grup Montgrí Dansa (29 d'agost, a l'Espai Ter, 22 h). Ja es poden reservar les entrades, als preus populars de 10 i 5 euros, respectivament. També es poden reservar els tiquets per al Sopar Popular als jardins John Lennon (12 euros, adults, 8 euros, menors de 10 anys), organitzat pel Rugby Club Senglars i l’Ajuntament. Estarà amenitzat amb l'actuació de l’Empordà Jazz Band de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Torroella de Montgrí i, com és tradició, hi haurà cremat a càrrec de la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca.

Per conèixer amb detall tota la programació, ja us podeu descarregar el programa de mà.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis