Els agents de la Policia Local reben formació sobre noves realitats socials per reforçar la seva funció de proximitat

(27.01.15) Els agents de la Policia Local de Torroella de Montgrí han iniciat aquest matí un curs de formació per millorar el coneixement sobre alguns aspectes que afecten el desenvolupament de la seva feina vinculats a temes com violència de gènere, protecció de menors, gestió de conflictes, mediació, drogoaddicció i d'altres noves realitats. La formació s’ha estructurat en cinc sessions de quatre hores cadascuna, que imparteix Jordi Panella, advocat, criminòleg i sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Figueres. A banda de la seva experiència professional en l’àmbit de la seguretat ciutadana i l’advocacia, Panella és l’autor del Manual Pràctic per a Policies, un llibre de referència en la professió, que ha esdevingut de gran ajuda pels policies. Es tracta d’una eina de fàcil de consulta per interpretar correctament el marc legal processal penal, i aclarir tot un seguit de dubtes operatius que tot sovint genera una normativa que és complexa i canviant. Les sessions s’impartiran cada dimarts al matí al Consell Municipal de l’Estartit.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament intenta donar eines als agents, en aquest cas en matèria de formació, per poder millorar el desenvolupament de la seva tasca. Fins ara, la formació es feia de forma individualitzada i els agents s’havien de desplaçar a fora del municipi. Des de l’Ajuntament, però, s’ha pensat en portar professionals de reconegut prestigi perquè puguin aportar la seva experiència directa a tot el col·lectiu, de manera conjunta, i al mateix municipi. D’aquesta manera la formació continuada arriba a tots els agents, que a la vegada, poden compartir dubtes i experiències sobre els temes tractats.

L’alcalde, Jordi Cordon, ha fet l’obertura de la sessió i ha expressat al col·lectiu la voluntat de l’Ajuntament de facilitar-vos les eines necessàries per poder fer la seva feina amb les màximes garanties. Entre d’altres coses ha ressaltat la funció de proximitat de la Policia Local i molts dels temes que es tractaran durant la formació segurament són aspectes que  la població no veu directament, però que són fonamentals per reforçar la cohesió social. Per la seva banda, Vicenç Montero, cap de la Policia Local, ha informat que es donarà continuïtat a aquesta formació amb d’altres sessions destinades a temes d’especial interès per fomentar el paper de proximitat del cos.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis