Avisos

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, guardonat pel treball en favor de la transparència de la comunicació pública local

(16.12.14) El Consell Certificador del Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local ha guardonat l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb el Reconeixement infoparticipa2014. Es tracta d’una certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb l’objectiu de reconèixer les bones pràctiques dels webs d’alguns ajuntaments de Catalunya.

El consell certificador valora aspectes diversos dels webs municipals, que estan definits a partir de 41 indicadors. Aquests s’organitzen en quatre eixos centrals: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, quina informació proporcionen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

El Segell Infoparticip@ vol incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local perquè la població disposi de la informació bàsica sobre la realitat institucional de l’Ajuntament, però també pretén estimular i orientar als responsables tècnics i polítics dels ajuntaments perquè coneguin i apliquin criteris de qualitat i transparència en la informació que ofereixen als webs corporatius. Per això, el guardó vol fer visible i reconèixer públicament els mèrits dels responsables polítics i tècnics municipals que porten a terme bones pràctiques en comunicació pública local, de manera que serveixin de model i incentiu per a que la resta també introdueixin millores i, finalment, s’incrementi la confiança de la ciutadania en les institucions democràtiques i els representants polítics.

Apropar la gestió municipal a la població
L’alcalde, Jordi Cordon, s’ha mostrat molt satisfet per aquest reconeixement, tot i reconèixer que la voluntat és la d’anar avançat perquè encara es pot millorar més. Ha recordat que una de les prioritats del mandat era la de reforçar els mitjans que fomentin la transparència, la participació i la proximitat de l’Ajuntament amb la ciutadania. Per això, s’ha treballat en la millora d’eines com la web municipal, xarxes socials o la implementació de la Seu Electrònica, un espai virtual on es poden fer nombrosos tràmits sense necessitat d’haver-se de desplaçar a l’Ajuntament. Cordon referma el seu compromís a continuar treballant per mantenir aquests estàndards de qualitat i per incrementar els serveis actuals.

L’acte d’entrega de premis tindrà lloc el proper dilluns 22 de desembre a les 18h al Palau de Pedralbes de Barcelona. La cerimònia estarà presidida per la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals Sra. Joana Ortega i Alemany i pel Rector de la Universitat Autònoma de Barcelona Sr. Ferran Sancho Pifarré.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis