Avisos

L’Ajuntament retirarà tres palmeres emblemàtiques mortes per la plaga del morrut

(27.01.14) L’Ajuntament retirarà demà al matí les palmeres de la plaça Quintana i Combis, de Torroella de Montgrí, i de la plaça de l’Església de l’Estartit, que malauradament no s’han pogut salvar malgrat els tractaments intensius aplicats per lluitar contra la plaga del morrut roig. Per bé que l’Ajuntament està portant a terme totes les recomanacions fetes pels especialistes, l’experiència fa concloure que a la llarga la pràctica totalitat de palmeres, tan públiques com privades, acabaran morint. Malgrat això, continuem aplicant els tractament recomanats i fent tot el possible per salvar-les, ja que tot i no ser un arbre propi d’aquestes latituds, moltes d’elles s’han convertit en elements molt emblemàtics del nostre paisatge. Algunes de les més significatives, com les del pati de Can Quintana, no evidencien signes externs d’afectació, però això no vol dir que no estiguin afectades. Cal tenir en compte que quan apareixen els primers símptomes el morrut ja pot fer entre un i dos anys que hi està actuant. Per això, l’Ajuntament mantindrà la lluita per contenir la plaga.

El morrut roig de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus) és un coleòpter barrinador de la família dels curculiònids, originari del Sud-est asiàtic i la Polinèsia. Les primeres deteccions a l’Estat espanyol es van produir l’any 1995 a les províncies andaluses de Granada i Màlaga i, posteriorment, sobre tot a partir de l’any 2000, es va detectar a altres regions del litoral mediterrani. Actualment es troba a tots els països del litoral mediterrani on ha provocat la mort de milers de palmeres del gènere Phoenix.

A Catalunya, el primer focus de la plaga es va localitzar a la localitat del Vendrell (comarca del Baix Penedès, província de Tarragona) el mes de desembre del 2005. Al nostre municipi va arribar ara farà justament dos anys. Tant bon punt se’n va tenir coneixement, l’Ajuntament va iniciar una campanya seguint les directrius del Servei de Sanitat Vegetal, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Després de fer un inventari de totes les palmeres del municipi, es va demanar la màxima col·laboració dels propietaris.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis