Avisos

S'inicia el trasllat de la documentació al nou Arxiu Municipal

(07.09.11) Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de trasllat de la documentació al nou edifici de l'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí. El nou servei ocuparà una part de la primera planta i la totalitat de la segona de l'edifici de serveis municipals que s'ha construït al carrer de l'Hospital, just al solar que ocupava l'antic magatzem de Can Mach.

L'arxiu municipal no disposava fins ara d'un espai propi. Això motivava la dispersió de tot el material custodiat, tant l'històric com l'administratiu, per diferents espais de la vila.

El nou equipament permetrà fer un salt de qualitat a tots nivells. Disposarà de sales de treball i consulta, comptarà amb noves tecnologies i dues sales per guardar la documentació amb armaris compactes, on la temperatura i la humitat està regulada per evitar que es malmeti. De moment s’ocuparà una de les sales, concretament la situada al primer pis. En total, l'arxiu disposarà de 2.400 metres lineals (1.200 inicialment) de capacitat per guardar documentació.

La construcció d'un nou edifici s'havia convertit en una necessitat. A això cal afegir el fet que la llei obliga les poblacions majors de 10.000 habitants a tenir un arxiu. No obstant, fins ara tota la documentació s'ha conservat de la millor manera possible ateses les circumstàncies de les condicions dels dipòsits on s'ubica i tothom ha tingut accés a la seva consulta. El servei es prestava des de les oficines de Can Quintana.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis