Avisos

Inauguració de l’exposició «Més que una Penya. 50 anys de la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca»

23.10.2024

Aquest divendres, 25 d'octubre, a les 20 h, el Museu de la Mediterrània inaugurarà l’exposició «Més que una Penya. 50 anys de la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca», en commemoració del mig segle de vida d’aquesta emblemàtica entitat torroellenca. Fundada el 28 de novembre de 1974, la Penya Barcelonista ha estat un motor de barcelonisme, cultura, esport i compromís social a Torroella de Montgrí i la comarca.

La mostra, que es podrà visitar fins al 10 de març de 2025, parteix d’un important treball previ de documentació i oferirà un intens i emotiu viatge al llarg dels moments més significatius d’aquests cinquanta anys, rememorant la història de la Penya des dels seus inicis, amb els primers locals socials, els desplaçaments per Europa seguint el FC Barcelona i la celebració de grans victòries. També s’hi podran reviure activitats populars com les havaneres i sardinades a l’Estartit o el paper que va jugar la Penya en el retorn de les senyeres al Camp Nou després de la dictadura.

Més enllà del futbol, l'exposició mostra el vincle de la Penya amb l’esport local, sent impulsora de seccions com l'handbol, el voleibol i l’atletisme. El recorregut expositiu s’estructura en sis àmbits temàtics, que exploren tant la seva contribució a l’esport i la cultura, com el seu profund compromís social i solidari amb el municipi.

Amb el títol "Més que una Penya", l'exposició vol destacar la dimensió cultural, esportiva i social de l’entitat, que, cinquanta anys després de la seva fundació, es manté més activa i rellevant que mai. Són dècades plenes d’històries, de vivències compartides, de moments de glòria i d’amistat que han marcat diverses generacions de torroellencs i torroellenques.

L’exposició està organitzada en sis àmbits expositius que permeten fer un recorregut complet pels moments més significatius de la història d’una entitat que ha estat, i segueix essent, molt més que una Penya:

  1. Els primers anys i els locals socials: S'hi explora com va néixer la Penya, els primers locals socials on es van reunir els seus membres i la seva evolució al llarg dels anys.
  2. Desplaçaments i celebracions: Aquest àmbit reviu les experiències viscudes per la Penya en desplaçaments arreu d’Europa, seguint el FC Barcelona, i les grans celebracions al poble després de les victòries.
  3. Activitats i accions al municipi: Aquí es mostra la contribució de la Penya a la vida social de Torroella de Montgrí, amb activitats com les havaneres, les sardinades i altres esdeveniments que han enfortit el lligam de la Penya amb la comunitat.
  4. Impuls esportiu: S’explica el paper de la Penya en la promoció de l'esport al municipi, impulsant disciplines com l’handbol, el voleibol i l’atletisme, i promovent la participació de joves i grans en la pràctica esportiva.
  5. Solidaritat i compromís social: Aquest àmbit està dedicat a la vessant més solidària de la Penya, amb la seva implicació en iniciatives socials i benèfiques, tant a nivell local com nacional.
  6. Relació amb altres Penyes i el FC Barcelona: Finalment, es destaca la relació que la Penya ha mantingut amb altres Penyes Barcelonistes i amb el FC Barcelona, així com la seva participació activa en les activitats del Club.

Organitza: Penya Barcelonista Montgrí i Comarca
Col·labora: Museu de la Mediterrània, Ajuntament de Torroella de Montgrí, Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya
Patrocina: Darnés Grup - Alhambra

Afectacions al trànsit de la Triatló l'Estartit - Torroella de Montgrí

07.10.2024

Benvolgudes veïnes i benvolguts veïns, Us informem que el proper diumenge 13 d’octubre de 2024 tindrà lloc la Triatló 100% Half Estartit i... Llegir més sobre Afectacions al trànsit de la Triatló l'Estartit - Torroella de Montgrí

Nota de condol per la mort de l'exregidor Narcís Noguer i Daurell

03.10.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el seu condol per la mort de Narcís Noguer i Daurell, qui va ser regidor d’aquest consistori... Llegir més sobre Nota de condol per la mort de l'exregidor Narcís Noguer i Daurell

L'alumnat de l'INS Montgrí descobreix el baskin, l'esport inclusiu que trenca barreres

02.10.2024

Aquest matí, l'alumnat de primer de batxillerat de l'INS Montgrí ha tingut l'oportunitat de descobrir i practicar el baskin, un esport inclusiu... Llegir més sobre L'alumnat de l'INS Montgrí descobreix el baskin, l'esport inclusiu que trenca barreres

(IM) Informa't sobre els treballs de poda al Passeig de Catalunya i les afectacions al trànsit

27.09.2024

Benvolgut veïns i comerciants, Us informem que el proper dimarts 1 d’octubre de 2024 s’iniciaran treballs de poda dels arbres del Passeig de... Llegir més sobre (IM) Informa't sobre els treballs de poda al Passeig de Catalunya i les afectacions al trànsit

IV Jornada anual d'empreses socialment responsables

26.09.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través de la seva àrea de Promoció Econòmica i conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà... Llegir més sobre IV Jornada anual d'empreses socialment responsables

Torroella de Montgrí commemora la Setmana Internacional de les Persones Sordes

24.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes, que té lloc del 23 al 29 de... Llegir més sobre Torroella de Montgrí commemora la Setmana Internacional de les Persones Sordes

Cercador
Etiquetes
eventis