Avisos

La ciutadania de Torroella de Montgrí i l’Estartit prioritzarà els 15 projectes finalistes dels Pressupostos Participatius

Es realitzaran 2 tallers ciutadans on s’escolliran els projectes que aniran a la votació popular, del total de 261 propostes ciutadanes

02.10.2024

La quarta edició dels pressupostos participatius de Torroella de Montgrí i l’Estartit ha aconseguit sumar un total de 261 propostes ciutadanes. En l’àmbit de Torroella de Montgrí se’n han recollit 183 i de l’àmbit de l’Estartit, 78.

La Comissió Tècnica formada per personal tècnic municipal de les àrees de Territori i Sostenibilitat, Esports, Cultura, Promoció Econòmica, Medi Ambient, Turisme, Secretaria i Intervenció; ha estat l’encarregada de filtrar les 261 propostes ciutadanes.

Dins l’àmbit de Torroella de Montgrí, s’han acceptat 65 propostes, que s’han convertit en 45 desprès d’agrupar les propostes similars. Del total de 118 propostes no acceptades, els motius de no admissió han estat els següents: supera l’import assignat (41 propostes), no és una inversió (18), no és competència municipal (13), no és viable tècnicament (12), ja existeix el projecte o està previst (24), no respecta el marc jurídic i legal (4), la proposta és poc concreta (6).

Dins l’àmbit de l’Estartit, s’han acceptat 24 propostes, que desprès de la fusió s’han convertit en 18. Per tant, no s’han acceptat 47 propostes i els motius de no admissió han estat els següents: supera l’import assignat (17 propostes), no és una inversió (6), no és competència municipal (4), no és viable tècnicament (12), ja existeix el projecte o està previst (7), la proposta és poc concreta (1).

Finalment doncs seran un total de 64 propostes les que s’hauran de prioritzar en els dos tallers de ciutadania, que es realitzaran el dijous 10 d’octubre a les 17.30 h a la Biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit i a les 20 h, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

L’objectiu dels tallers de priorització programats és presentar i debatre conjuntament les propostes, per tal de reduir-ne el nombre que es portaran al procés de votació popular, que han de ser un màxim de 10 propostes per Torroella de Montgrí i 5 propostes per l’Estartit. Durant els tallers es tindran en compte diversos criteris per valorar les propostes: equilibri territorial, inclusió social i diversitat, sostenibilitat ambiental, nombre de necessitats satisfetes, impacte a la població afectada, durabilitat dels projectes d’inversió, etc.

El regidor de Participació Ciutadana, Txiki Sanchez, ha destacat la implicació de la ciutadania en la presa de decisions, tant als pressupostos participatius com a les Trobades Veïnals. El regidor ha valorat també molt positivament les més de 261 propostes que s’han recollit i ha remarcat la importància de participar als tallers de priorització del dia 10 d’octubre a Torroella i l’Estartit i també a la votació popular.

L’Ajuntament empordanès ha posat a disposició de la ciutadania 150.000 € del pressupost municipal del 2025, en concepte d’inversions. D’aquests 150.000 euros, 110.000 € es destinaran a projectes proposats per la ciutadania dins l’àmbit de Torroella de Montgrí i 40.000 € s’imputaran a propostes de l’Estartit.

A part d’aquests 150.000 €, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí destina 45.000 € anuals a inversions proposades des de les 5 Trobades Veïnals creades al municipi.

Per tal de garantir la transparència i la viabilitat econòmica i tècnica dels projectes, el consistori s’ha dotat d’una comissió tècnica, formada per tècnics municipals, i d’una comissió de seguiment, amb representants de les diferents forces polítiques de l’Ajuntament, així com d’entitats locals.

Un cop realitzats els tallers de priorització, la comissió tècnica dels pressupostos participatius avaluarà els 15 projectes finalistes i en redactarà un informe tècnic que serà públic, per tal que tots les ciutadans el puguin consultar abans de poder emetre els seus vots.

Durant el mes de novembre serà quan es produiran les votacions, que es podran realitzar a través d’una plataforma de vot electrònic DECIDIM https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat/processes/pressupostosparticipatius2425?locale=ca o bé presencialment, mitjançant butlletes i urnes que es trobaran als equipaments de proximitat.

Per tal de poder desenvolupar el procés de pressupostos participatius, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut una subvenció de 5.000 € de la Diputació de Girona.

Més informació: https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat/processes/pressupostosparticipatius2425
Segueix-nos amb l’etiqueta:  #PressupostosParticipatiusTME

15.10.2024

Aquesta setmana, alumnes de 4rt d'ESO de l' Escola Guillem de Montgrí han visitat els seus companys, de la mateixa edat, de l'Escola Jules Verne de... (Llegir més)

08.10.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha donat un nou pas en la seva aposta per la transició energètica amb la instal·lació de plaques... (Llegir més)

07.10.2024

Benvolgudes veïnes i benvolguts veïns, Us informem que el proper diumenge 13 d’octubre de 2024 tindrà lloc la Triatló 100% Half Estartit i... (Llegir més)

03.10.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el seu condol per la mort de Narcís Noguer i Daurell, qui va ser regidor d’aquest consistori... (Llegir més)

03.10.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través del seu Arxiu Municipal, ha completat aquest estiu una nova fase del seu projecte de... (Llegir més)

02.10.2024

Aquest matí, l'alumnat de primer de batxillerat de l'INS Montgrí ha tingut l'oportunitat de descobrir i practicar el baskin, un esport inclusiu... (Llegir més)

27.09.2024

Benvolgut veïns i comerciants, Us informem que el proper dimarts 1 d’octubre de 2024 s’iniciaran treballs de poda dels arbres del Passeig de... (Llegir més)

26.09.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través de la seva àrea de Promoció Econòmica i conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà... (Llegir més)

24.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes, que té lloc del 23 al 29 de... (Llegir més)

21.09.2024

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha fet una visita institucional aquest dissabte a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí on ha... (Llegir més)

20.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per a la redacció, seguiment i... (Llegir més)

15.10.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 15 d'octubre de 2024, a la commemoració del Dia internacional de la mort perinatal, amb... (Llegir més)

18.09.2024

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 12 de setembre de 2024, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis