Avisos

L’Ajuntament impulsa una reforma del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat per fomentar la participació ciutadana

18.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una actualització del reglament del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat amb l'objectiu de fer aquest òrgan més inclusiu i participatiu. Un dels principals canvis és la incorporació de persones de la societat civil que desitgin participar a títol individual, sense la necessitat de pertànyer a una entitat específica. Per facilitar aquesta participació, en breu es farà la convocatòria. 

A més, s'ha flexibilitzat la representació dels grups municipals i s’obre la possibilitat que el seu representant no hagi de ser necessàriament un regidor o regidora. El consell estarà compost per 15 membres, incloent la presidència (Ajuntament), la vicepresidència (EMD), vocals dels grups polítics amb representació a l'Ajuntament i a l'EMD, així com representants d'entitats i ciutadans a títol individual. En cas que el nombre de membres dels apartats de representació política i institucional superi els 15, es realitzarà un sorteig per determinar la participació de les persones voluntàries.

El regidor de Participació Ciutadana i Solidaritat i Cooperació, Txiki Sánchez, argumenta que «amb aquesta reforma del reglament, l'Ajuntament busca garantir un espai de diàleg obert i enriquidor, on els representants municipals, la ciutadania i les entitats tinguin un paper actiu en les polítiques de cooperació i solidaritat del municipi.»

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat és un òrgan consultiu de participació ciutadana que actua sota la direcció de la regidoria encarregada de la Cooperació i la Solidaritat. Aplega representants de les forces polítiques presents a l'Ajuntament, entitats locals i ciutadans que s'hi incorporin de manera voluntària i expressa. El seu objectiu principal és promoure els valors solidaris i la cooperació internacional entre la ciutadania, assegurant la transparència i la qualitat de les accions que es duen a terme en matèria de cooperació al municipi.

Aquest òrgan treballa per donar suport, assessorament i participar en iniciatives que promoguin la solidaritat i la cooperació per al desenvolupament dels països en vies de desenvolupament, amb l'objectiu d'eliminar situacions d'injustícia social, pobresa i vulnerabilitat.

Els fons gestionats pel Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat es destinaran, prioritàriament, a tres àmbits d'actuació: campanyes de conscienciació i informació dirigides a escoles, instituts i habitants del municipi; projectes orientats a pal·liar els efectes de catàstrofes naturals; i projectes d'associacions locals amb un impacte internacional.

El Consell es reunirà dues vegades a l'any, a finals del primer i del tercer trimestre. No obstant això, es podran convocar reunions extraordinàries segons les necessitats que puguin sorgir.

26.09.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través de la seva àrea de Promoció Econòmica i conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà... (Llegir més)

24.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes, que té lloc del 23 al 29 de... (Llegir més)

21.09.2024

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha fet una visita institucional aquest dissabte a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí on ha... (Llegir més)

20.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per a la redacció, seguiment i... (Llegir més)

18.09.2024

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 12 de setembre de 2024, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

16.09.2024

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha enriquit el seu patrimoni documental amb la recent incorporació del fons de la històrica Confiteria... (Llegir més)

27.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort del rector de la Parròquia de Sant Genís, Josep Barcons Muntada, aquesta... (Llegir més)

14.08.2024

La cultura popular, la música en viu i les activitats familiars protagonitzaran una Festa Major de Torroella de Montgrí amb activitats per a tots... (Llegir més)

12.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha intensificat les tasques de control i vigilància per combatre l'abandonament incontrolat de residus... (Llegir més)

06.08.2024

La celebració del Correfoc el dissabte 17 d’agost a partir de les 22.30 h, i del Correfoc Xic el diumenge 18 d’agost a partir de les 20.30 h,... (Llegir més)

06.08.2024

El Correfoc amb els Ducs del Foc i el Correfoc Xic han esdevingut dos dels actes més tradicionals i esperats de la Festa Major de Sant... (Llegir més)

02.08.2024

L’exfutbolista Judith Corominas; el divulgador Jaume Bassa i l’Escola de Futbol Baix Ter rebran enguany la Medalla del Montgrí. Aquest és el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis