Avisos

Els centres escolars de Torroella i l'Estartit, plenament implicats amb la recollida d'oli usat

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la campanya municipal de sensibilització ciutadana «Ara li toca a l'oli: a l’aigüera, ni un gota d'oli». La recollida es va fer entre els mesos de gener i juny de 2023 i els resultats van ser els següents: Escola Portitxol de l'Estartit (81,5 l), Escola Guillem de Montgrí (75,5 l), escola bressol El Petit Montgrí (18 l) i escola bressol Mar i Cel (11,5 l). Aquests litres representen el 9,66 % del total recollit durant la campanya a tot el municipi.

Per tal de fomentar la participació activament, es va proposar a cada centre escolar participar en un ralli virtual on cada cotxe representava una escola, i l’avançament dels vehicles depenia dels litres recollits per cada centre.

Les escoles disposen d'un contenidor on l'alumnat i les famílies poden dipositar les ampolles de plàstic i bricks de cartró amb l'oli per reciclar. Per afavorir-ne l'abocament, es va repartir entre l'alumnat un total de 635 embuts per fer la recollida a casa. Estan especialment dissenyats per encaixar a les ampolles de plàstic buides i facilitar la tasca de reciclar l'oli de cuina.

D'altra banda, durant el curs es van fer diverses xerrades a les escoles Guillem de Montgrí i Portitxol i conte infantil per a l'alumnat i les famílies bressol El Petit Montgrí i Mar i Cel.

Les accions de la campanya per a la recollida de l’oli de cuina, també conegut com oli vegetal o domèstic, estan emmarcades en les polítiques de gestió de residus i normativa vigent de la Llei 7/2022, de 8 d´abril, de residus  sòls contaminants per l´economia circular. es tracta d'un residu altament contaminant si es llança a l'aigüera, però en canvi, és fàcilment valoritzable si es tracta adequadament.

Llançar l'oli a l'aigüera comporta un greu impacte natural sobre l’entorn i fa que la depuració de les aigües sigui molt costosa.  A més, si no es fa una depuració total de l'oli, al tornar al medi ambient, aquest contamina els rius, el mar i els aqüífers, interferint en la vida natural i degradant l'entorn. L'oli també ocasiona problemes en les canonades obstruint-les i generant males olors.

Aquesta setmana, els dies 21 i 22, l'alumnat de l'Escola Portitxol ha participat en dues sessions al Cinema Montgrí com a premi per haver estat el centre amb la ratio de litres per alumnes més elevada: Portitxol (0,34 ), Mar i Cel (0,32), Petit Montgrí (0,18) i Guillem de Montgrí (0,14).

Per bé que la campanya de sensibilització es va finalitzar l'estiu passat, durant aquest curs els centres continuen recollint oli usat.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis