Avisos

Escoles verdes del Baix Empordà intercanvien experiències i reforcen llaços a l'Espai Ter

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord. Hi han participat un centenar de persones, entre alumnat i professorat de les escoles Guillem de Montgrí (Torroella de Montgrí), Quermany (Pals); Mas Clarà, Cor de Maria  i Joan de Margarit (La Bisbal d’Empordà); Torres Jonama (Mont- ras) i Torres Jonama i Carrilet (Palafrugell).

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; i director territorial d’Educació a Girona, Adam Manyé, han donat la benvinguda als assistents.

Els objectius d'aquesta trobada han estat:
-Fomentar l’intercanvi entre els alumnes que formen part dels Comitès Ambientals (CA) de diferents centres educatius.
-Conèixer altres Comitès Ambientals (CA) i establir vincles.
-Donar a conèixer les actuacions que s’estan duent a terme en temes de sostenibilitat a les escoles de primària del Baix Empordà.

Les escoles verdes de la província de Girona s’organitzen en comissions i una de les comissions és la del Baix Empordà de primària formada per 23 centres educatius. Dins de cada comissió, amb els docents dinamitzadors de cada escola, es proposen actuacions a fer a nivell de xarxa que ajudin a enfortint els vincles i a treballar temàtiques d’interès de manera col·lectiva.

A la reunió del primer trimestre de la Comissió d'Escoles Verdes del Baix Empordà de primària es va valorar d'organitzar un Fòrum d’intercanvi d’experiències on cada centre educatiu presenti una actuació-experiència que està realitzant en el marc del programa d’Escoles Verdes. Els alumnes que constitueixen els Comitès Ambientals (CA) seran els responsables d’explicar les experiències que realitzen als altres alumnes.

Durant el Fòrum, a més de la Fira d’Intercanvi d’Experiències també s’organitzen dinàmiques de temàtica ambiental dirigides als alumnes participants i als mestres acompanyants.

Com que aquesta comissió està formada per 23 centres, es va decidir organitzar dos fòrums. Un que destinat als centres ubicats més al nord de la comarca que ha tingut lloc aquest matí a l'Espai Ter i un segon Fòrum, programat per al 24 de maig, que acollirà els centres situats més al sud.

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis