Avisos

L’alumnat d’I4 del Guillem de Montgrí s’apropa i experimenta amb l’art contemporani al Museu de la Mediterrània

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una col·laboració entre el centre educatiu i el Museu de la Mediterrània. L’activitat es va iniciar el 19 de gener i està conduïda per l’artista local Mar Serinyà. El projecte artístic i pedagògic porta per títol «Quan el riu parla» i pretén apropar els infants a les pràctiques artístiques contemporànies amb la descoberta del riu Ter com a fil conductor.

L’activitat es desenvolupa en dues parts en les quals l’alumnat hi participa en grups reduïts. La primera consisteix en una visita al riu i al seu entorn natural, i posteriorment, inspirant-se en la visita, l’alumnat desenvolupa la seva creativitat, de manera lliure, a través de diferents disciplines, com l’acció performàtica, el dibuix, l’escultura o la música, a la sala Espai Montgrí, del Museu. D’aquesta manera, tots ells poden experimentar i desenvolupar-se com a creadors.

A banda de Mar Serinyà, durant aquest procés també es compta amb la col·laboració de l’artista artesà sonor, Marc Misarachs. Ell acompanya en algunes sessions als infants posant so al riu a través de diferents sonoritats que genera amb instruments que construeix ell artesanalment.

L’experiència finalitzarà amb una exposició a l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània, que es podrà visitar entre el 14 de febrer i l’1 d’abril.

Aliança escola-museu
Aquesta aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània s’emmarca dins el programa d’Innovació Educativa “araArt” del centre educatiu. Aquest té la finalitat de fomentar i posar en valor projectes artístics que es porten a terme en el si del centre, en col·laboració amb una escola artística, un equipament cultural, o institucions, entitats i associacions artístiques, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant.

Amb aquesta activitat s’inicia una aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània per treballar les pràctiques artístiques contemporànies per posar en contacte directe art, educació i museu. Es pretén propiciar que els infants descobreixin els processos de la creació contemporània a partir del contacte amb un artista professional, i que visquin l’art a partir de l’experiència pròpia. També es volen generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques del infants, i establir una col·laboració entre museu i escola.

Aquesta aliança se suma a la que l'Escola Guillem de Montgrí manté des de fa quatre cursos per impulsar l'exitós projecte «Connectats pel teatre» amb l'Auditori Teatre Espai Ter.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis