Avisos

Es constitueix el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí i l'Estartit

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal integrat per una representació de l'alumnat de 5è i 6è que durant el curs podrà expressar els seus interessos, punts de vista i propostes relacionades amb el municipi, així com vetllar pels seus drets i deures com a col·lectiu que forma part activa de la vida social del municipi. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit tindran en compte la seva visió, opinions i propostes per incorporar-les a la seva acció de govern. La creació del nou òrgan i el seu reglament va ser aprovada pel Ple del mes de març.

L'alcalde, Jordi Colomí, ha valorat molt positivament la creació del Consell Municipal dels Infants i s'ha mostrat molt il·lusionat davant la possibilitat d'incorporar les seves inquietuds i propostes a la gestió municipal. En aquest sentit, assegura que «els adults moltes vegades podem donar per fet  les coses que preocupen o interessen els més joves, però és imprescindible tenir una espai d'interlocució directe per escoltar-los, saber exactament què pensen i treballar conjuntament.»

El nou òrgan està format per un representant de cada classe de 5è i 6è de totes les escoles del municipi (13 en total); l'alcalde, Jordi Colomí, la vocal de l'EMD, Sílvia Comas; la regidora d'Educació, Anna Company; el regidor de Participació Ciutadana, Txiki Sánchez; la tècnica de Participació Ciutadana, Roser Ayats; i la tècnica d'Educació, Núria Llunell, que exercirà les funcions de dinamització i secretaria. El Consell Municipal d’Infants escollirà cada curs escolar la temàtica en la qual es treballarà durant l’any.

Els representants escolars han estat escollits d’acord amb els sistemes d’elecció i participació establerts per cada centre, tenint en compte criteris de representativitat. Formaran part del consell per un període de 2 anys, que s’iniciarà a 5è i continuarà al 6è.

El Consell Municipal d’Infants es reunirà amb caràcter ordinari tres vegades l’any fora de l’horari escolar, a la sala de plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí o bé a la seu de l’EMD de l’Estartit; i amb caràcter extraordinari sempre que es consideri necessari.

En la sessió de constitució, celebrada ahir a la tarda a la sala de plens, l'alcalde, Jordi Colomí, va donar la benvinguda als membres del consell i es va procedir a la pressa de la possessió del càrrec dels consellers i conselleres. Tot seguit es van tractar diversos temes de l’ordre del dia: pressupost municipal, presentació i votació de diverses temàtiques a treballar durant el curs, presentació de 3 propostes de disseny de logotip del Consell Municipal d'Infants i encàrrec per a la propera sessió. En aquest sentit, el consell va decidir que el tema a treballar durant aquest curs fos la sequera. Per fer-ho, tindran a la seva disposició 10.000 euros del pressupost municipal, que podran destinar a fomentar les tasques de sensibilització o mesures d’estalvi d’aigua.

La creació del Consell Municipal d'Infants ha rebut el suport econòmic de la Diputació de Girona, gràcies a una subvenció pel suport de polítiques de participació ciutadana.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis