Es constitueix el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí i l'Estartit

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal integrat per una representació de l'alumnat de 5è i 6è que durant el curs podrà expressar els seus interessos, punts de vista i propostes relacionades amb el municipi, així com vetllar pels seus drets i deures com a col·lectiu que forma part activa de la vida social del municipi. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit tindran en compte la seva visió, opinions i propostes per incorporar-les a la seva acció de govern. La creació del nou òrgan i el seu reglament va ser aprovada pel Ple del mes de març.

L'alcalde, Jordi Colomí, ha valorat molt positivament la creació del Consell Municipal dels Infants i s'ha mostrat molt il·lusionat davant la possibilitat d'incorporar les seves inquietuds i propostes a la gestió municipal. En aquest sentit, assegura que «els adults moltes vegades podem donar per fet  les coses que preocupen o interessen els més joves, però és imprescindible tenir una espai d'interlocució directe per escoltar-los, saber exactament què pensen i treballar conjuntament.»

El nou òrgan està format per un representant de cada classe de 5è i 6è de totes les escoles del municipi (13 en total); l'alcalde, Jordi Colomí, la vocal de l'EMD, Sílvia Comas; la regidora d'Educació, Anna Company; el regidor de Participació Ciutadana, Txiki Sánchez; la tècnica de Participació Ciutadana, Roser Ayats; i la tècnica d'Educació, Núria Llunell, que exercirà les funcions de dinamització i secretaria. El Consell Municipal d’Infants escollirà cada curs escolar la temàtica en la qual es treballarà durant l’any.

Els representants escolars han estat escollits d’acord amb els sistemes d’elecció i participació establerts per cada centre, tenint en compte criteris de representativitat. Formaran part del consell per un període de 2 anys, que s’iniciarà a 5è i continuarà al 6è.

El Consell Municipal d’Infants es reunirà amb caràcter ordinari tres vegades l’any fora de l’horari escolar, a la sala de plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí o bé a la seu de l’EMD de l’Estartit; i amb caràcter extraordinari sempre que es consideri necessari.

En la sessió de constitució, celebrada ahir a la tarda a la sala de plens, l'alcalde, Jordi Colomí, va donar la benvinguda als membres del consell i es va procedir a la pressa de la possessió del càrrec dels consellers i conselleres. Tot seguit es van tractar diversos temes de l’ordre del dia: pressupost municipal, presentació i votació de diverses temàtiques a treballar durant el curs, presentació de 3 propostes de disseny de logotip del Consell Municipal d'Infants i encàrrec per a la propera sessió. En aquest sentit, el consell va decidir que el tema a treballar durant aquest curs fos la sequera. Per fer-ho, tindran a la seva disposició 10.000 euros del pressupost municipal, que podran destinar a fomentar les tasques de sensibilització o mesures d’estalvi d’aigua.

La creació del Consell Municipal d'Infants ha rebut el suport econòmic de la Diputació de Girona, gràcies a una subvenció pel suport de polítiques de participació ciutadana.

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis