Es constitueix el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí i l'Estartit

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal integrat per una representació de l'alumnat de 5è i 6è que durant el curs podrà expressar els seus interessos, punts de vista i propostes relacionades amb el municipi, així com vetllar pels seus drets i deures com a col·lectiu que forma part activa de la vida social del municipi. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit tindran en compte la seva visió, opinions i propostes per incorporar-les a la seva acció de govern. La creació del nou òrgan i el seu reglament va ser aprovada pel Ple del mes de març.

L'alcalde, Jordi Colomí, ha valorat molt positivament la creació del Consell Municipal dels Infants i s'ha mostrat molt il·lusionat davant la possibilitat d'incorporar les seves inquietuds i propostes a la gestió municipal. En aquest sentit, assegura que «els adults moltes vegades podem donar per fet  les coses que preocupen o interessen els més joves, però és imprescindible tenir una espai d'interlocució directe per escoltar-los, saber exactament què pensen i treballar conjuntament.»

El nou òrgan està format per un representant de cada classe de 5è i 6è de totes les escoles del municipi (13 en total); l'alcalde, Jordi Colomí, la vocal de l'EMD, Sílvia Comas; la regidora d'Educació, Anna Company; el regidor de Participació Ciutadana, Txiki Sánchez; la tècnica de Participació Ciutadana, Roser Ayats; i la tècnica d'Educació, Núria Llunell, que exercirà les funcions de dinamització i secretaria. El Consell Municipal d’Infants escollirà cada curs escolar la temàtica en la qual es treballarà durant l’any.

Els representants escolars han estat escollits d’acord amb els sistemes d’elecció i participació establerts per cada centre, tenint en compte criteris de representativitat. Formaran part del consell per un període de 2 anys, que s’iniciarà a 5è i continuarà al 6è.

El Consell Municipal d’Infants es reunirà amb caràcter ordinari tres vegades l’any fora de l’horari escolar, a la sala de plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí o bé a la seu de l’EMD de l’Estartit; i amb caràcter extraordinari sempre que es consideri necessari.

En la sessió de constitució, celebrada ahir a la tarda a la sala de plens, l'alcalde, Jordi Colomí, va donar la benvinguda als membres del consell i es va procedir a la pressa de la possessió del càrrec dels consellers i conselleres. Tot seguit es van tractar diversos temes de l’ordre del dia: pressupost municipal, presentació i votació de diverses temàtiques a treballar durant el curs, presentació de 3 propostes de disseny de logotip del Consell Municipal d'Infants i encàrrec per a la propera sessió. En aquest sentit, el consell va decidir que el tema a treballar durant aquest curs fos la sequera. Per fer-ho, tindran a la seva disposició 10.000 euros del pressupost municipal, que podran destinar a fomentar les tasques de sensibilització o mesures d’estalvi d’aigua.

La creació del Consell Municipal d'Infants ha rebut el suport econòmic de la Diputació de Girona, gràcies a una subvenció pel suport de polítiques de participació ciutadana.

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis