Els Pirates i Corsaris prenen l'Estartit en un cap de setmana ple d'activitats culturals i lúdiques

La XIX Fira de Pirates i Corsaris de les Illes Medes manté les activitats principals i incorpora una visita nocturna i l'obertura d'una antiga taverna marinera.

20.09.2023

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornaran a prendre l'Estartit del divendres 22 al diumenge 24 de setembre en la tradicional Fira de Pirates i Corsaris. Organitzada per l'Estació Nàutica-Illes Medes-AFOMTUR en col·laboració amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit, l'esdeveniment arriba a la seva dinovena edició amb novetats com una visita teatralitzada nocturna o l'obertura d'una antiga taverna marinera.

L'esdeveniment combina activitats lúdiques i culturals de tota mena i per a tota mena de públics amb l'objectiu de divulgar una part important de la història de l'Estartit. Els carrers s'ompliran de nou amb artesania, espectacles teatralitzats i familiars, cercaviles i desfilades, actuacions de pirates, tallers infantils i visites guiades a exposicions entre d'altres.

Desembarcament i cercaviles
Divendres 22 els Pirates tornaran a desembarcar a la Platgeta en la que és una de les activitats més espectaculars d'aquesta fira. El desembarcament es farà a les 21 h i anirà seguit d'un Correfoc. Aquest sortirà de la Plaça 1 d’Octubre i recorrerà el Passeig Marítim fins a l’altura del Freu.

L'altre gran esdeveniment és la Batalla Naval de dissabte a les 18.30 h també a la Platgeta, on Els Pirates rebran reforços en el seu intent de conquerir l'Estartit. Mitja hora més tard, Els Pirat's de les Medes, Retumbatuka, Costa Brava Djs i el vaixell Aixa faran una cercavila des de la Plaça 1 d'Octubre fins al Parc de la Pineda.

Diumenge 23 no estarà exempt de cercavila amb el vaixell Aixa com a protagonista. Començarà a les 13 h i farà un recorregut des de la Plaça 1 d'Octubre fins al Passeig Marítim a l'altura del Freu. Abans, a les 11 i fins a l'inici de la cercavila, hi haurà un 'photocall' al vaixell Aixa amb personatges pirates i una hora més tard, a les 12 h, un espectacle infantil de Contes i Cançons amb País de Xauxa.

Tallers i espectacles familiars
La programació de la Fira de Pirates i Corsaris està farcida d'activitats familiars. Per començar a escalfar motors, tant aquest dimecres com dijous hi ha taller de manualitats a les 17 h a la Biblioteca Mar de Llibres. Una biblioteca que també organitza l'Hora del Conte el divendres i dissabte a les 17.30 h i 11 h respectivament.

Tant dissabte com diumenge a l'Espai del Petit Pirata els més menuts podran pintar una màscara pirata. Un taller que té un preu de 3 € i que està situat en una carpa a la plaça de la Llevantina. També de pagament (4 €) és la passejada amb ponis que organitza el Mas Paguina al costat de l'Oficina de Turisme.

Qui vulgui aprendre a fer nusos pirates, els podrà fer tant dissabte com diumenge a les 10h i a les 16h davant l’Oficina de Turisme.

Visites teatralitzades
Una de les novetats d'enguany de la Fira de Pirates i Corsaris és la visita teatralitzada nocturna que Excalibur Teatre ofereix dissabte a les 21 h. És la versió 'gamberra' de l'Estartit Pirata que la mateixa companyia ofereix a un preu de 2 € tant dissabte com diumenge d'11 h a 13 h en diverses funcions.

Una altra novetat destacada d'enguany és el Museu de Can Bernat, on les persones que visitin l'Estartit podran viure com era una antiga taverna de pescadors d'inicis del segle XX.

La Fira clourà amb l'espectacle final 'Sebastià el Conqueridor' a les 19 h a la plaça de la Llevantina.

Exposició sobre l'origen de la pirateria
La història de la pirateria és antiga i enguany l'exposició de la Fira se centrarà en els seus orígens. La mostra s'obrirà divendres 22 a les 18 h a la Sala d'Actes de l'EMD i es podrà visitar divendres a la tarda i dissabte i diumenge matí i tarda.

Coincidint amb la Fira de Pirates i Corsaris els visitants tindran l'opció de conèixer la Meda Gran en una visita guiada dissabte i diumenge en diversos horaris i fer una sortida en vaixell i senderisme dissabte a les 09 h. També es manté la visita guiada que s'ha estat fent tot aquest estiu titulada «L'Estartit, terra de Pescadors. Un passat mariner», a càrrec del Museu de la Mediterrània, amb sortida a l'Oficina de Turisme de l'Estartit.

Donació de sang, mercat de productes artesans i música
Aprofitant que l'Estartit rebrà un munt de persones,  el Banc de Sang i Teixits posarà, diumenge 24 al matí, un autobús al Passeig Marítim per tal que tothom qui ho vulgui pugui donar sang.

Al llarg de tot el cap de setmana també hi haurà un Mercat de productes artesans i a les nits de divendres i dissabte un concert: El primer a càrrec de Six in Town a les 22.30 h a la plaça de la Llevantina, i l'endemà un de Rockola a les 23 h a la Sala Mariscal. També dissabte, a les 20.30 h, Sunset Djs farà una sessió musical a La Pineda.

Empreses del municipi també aprofiten Pirates i Corsaris per fer activitats com sortides amb la Barca Núria i el Corsari Negre o un bateig de Vela al CN Estartit.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis