Avisos

L'Estartit acull la presentació d'Econàutic, un projecte per apropar el mar de manera sostenible a la Costa Brava

01.09.2023

L’Escola de Vela del Club Nàutic de l’Estartit va acollir ahir la presentació del projecte ECONàutic.cat, una iniciativa liderada pel Club Nàutic l’Estartit i promoguda pels biòlegs Boris Weitzmann i Xavier Munill, que té per objectiu apropar al mar a la ciutadania, d’una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Aquesta prova pilot s’ha materialitzat amb la creació d’una guia que ofereix continguts ambientals complementaris per activitats nàutiques. L’objectiu del projecte és posar en valor el patrimoni natural, social i paisatgístic on es desenvolupen aquestes activitats a la Costa Brava, així com alertar de les diferents amenaces, i oferir consignes de sostenibilitat.

La guia vol donar eines als monitors d’activitats nàutiques per poder aportar valor afegit a les experiències de les persones que practiquen algun esport al mar. Així, s’ofereixen continguts per interpretar el medi marí des de quatre ambients: el port, la platja, les cales i el mar obert i de cada ambient, hi ha quatre punts d’interès: la fauna i la flora, amenaces i contaminació, usos tradicionals i paisatge i geologia.

Les píndoles informatives i el material de la guia es difondran al Centre d’Activitats del Club Nàutic Estartit, i també a altres centres nàutics com el Club de Vela de Blanes, el Club Nàutic Costa Brava Palamós, el Club Nàutic l’Escala i el Club de Vela la Ballena Alegre. La voluntat dels promotors del projecte és que d’altres centres d’activitats nàutiques de la Costa Brava es puguin anar sumant a la iniciativa.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí es valora molt positivament el projecte, ja que promou un turisme respectuós amb el medi ambient i que encaixa a la perfecció amb l’estratègia municipal del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit, així com a l’ODS 14, que promou «Conservar i utilitzar sosteniblement els oceans, els mars i els recursos marins.

El projecte ECONàutic.cat és una iniciativa que té el suport del GALP i del Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis