Torroella, l’Estartit i alguns municipis de la rodalia trigaran dies a poder-se recuperar del sabotatge a les telecomunicacions

Les operadores treballen per restablir tots els serveis i els Mossos per determinar l'autoria de l’atac premeditat perpetrat amb radials

L'alcalde, Jordi Colomí, examinant aquest matí les instal·lacions sabotejades.
L'alcalde, Jordi Colomí, examinant aquest matí les instal·lacions sabotejades.

15.08.2023

Torroella, l’Estartit i diversos municipis de l’entorn trigaran dies a poder restablir la plena normalitat en els serveis de telecomunicacions (telefonia, ràdio i televisió) atesa la magnitud del sabotatge perpetrat diumenge a la nit al centre emissor de Rocamaura. Aquest matí, l’alcalde, Jordi Colomí, acompanyat de tècnics municipals i Policia Local ha volgut comprovar de primera mà quina era la situació i, lamentablement, ha pogut certificar que l’atac “intencionat i premeditat”, com el que dijous es va produir a la Garrotxa i el cap de setmana a l’Alt Empordà, ha estat de gran envergadura. Els responsables del sabotatge van tallar amb una radial tot el cablejat de les dues torres i van deixar sense servei tots els operadors instal·lats en aquest centre emissor. Els mateixos autors, després d’actuar a Rocamaura, van baixar fins al nucli de l’Estartit i van seccionar el cablejat de l’antena situada davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

Atesa la magnitud de la incidència, l’alcalde va activar el comitè municipal de crisi per avaluar la situació i fer-ne seguiment des del primer moment. L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’ha posat en contacte amb el Govern de la Generalitat, els Mossos i les companyies afectades per investigar els fets i procedir a la reparació de l’avaria al més aviat possible. Els Mossos estan investigant aquestes accions de sabotatge de les quals es desconeix el mòbil i quina intenció tenien ja que no s’ha produït robatori de material.

L’alcalde, Jordi Colomí, recorda que ens trobem en l’època de l’any amb major ocupació del municipi i que aquest “atac” està comportant una important afectació a veïns, residents, visitants i activitats econòmiques. Els danys són de tanta consideració que han afectat serveis de tot el municipi i de pobles del voltant. Avança, a més, que tot que els tècnics de les diverses companyies afectades han anat treballant per a poder recuperar la normalitat al més aviat possible, la plena normalitat encara trigarà uns dies a arribar.

Consells per als usuaris

Els serveis de fibra òptica han quedat fora d’aquesta avaria, la qual cosa permet utilitzar el senyal WIFI. Tant en edificis municipals com a la majoria de bars i hotels aquest servei no està afectat i permet fer trucades per Internet. D’altra banda, també funciona la xarxa 5G que permet als cel·lulars actuar com a punt d’accés a Internet. Tampoc s’ha vist afectada la xarxa municipal Wifi4E. En aquest enllaç podeu consultar-ne els punts de connectivitat https://goo.su/lqFjfW

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis