Avisos

La Fundació Philippe Cousteau comença a impartir a Torroella i a l’Estartit els primers cursos del futur Institut d’Estudis de la Mar

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el primer dels cursos del que ha de ser el futur Institut d’Estudis de la Mar. Aquest centre formatiu s’emmarca dins del projecte d’implantació al municipi de la seu científica central mundial de l’entitat, un projecte que es va presentar i signar públicament el passat 28 de febrer a l’Espai Ter. Aquest projecte veu la llum gràcies a l’entesa que l’entitat sense ànim de lucre ha assolit amb la Fundació Mascort, que ha cedit l’espai dels Jocs de l’Estartit, i també amb el consistori. La instal·lació es començarà a construir properament i la previsió és que s’inauguri d’aquí a dos anys. Els cursos del futur Institut d’Estudis de la Mar s’impartiran, provisionalment, a l’Aula del Museu de la Mediterrània.

El curs que s’està impartint és el de Patró portuari, una formació que habilita l’alumnat a governar qualsevol classe d’embarcació professional, fer guàrdia de navegació segura, controlar el bon funcionament d’un buc i la cura de les persones a bord. Va dirigit a totes les persones que pretengui exercir de patró de bucs mercants amb arqueig brut no superior a 100 GT, fins a 3 milles d’un port o abric i fins a 150 passatgers.

Amb aquest curs, la Fundació ha donat el primer pas en el desplegament del seu projecte d’Institut d’Estudis de la Mar, un centre que ha d’acollir cicles de formació professional relacionats amb la nàutica. D’altres cursos programats són: formació bàsica en seguretat, Operador restringit i general del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima (SMSSM), Certificat de vaixells de passatge, bots de rescat ràpid, embarcacions de supervivència i bots de rescat no ràpids. L’Institut, que portarà el nom de Philippe Cousteau, el dirigirà el professor doctor Jaume Rodrigo, de la Facultat de Nàutica de Barcelona i de la UPC, reconegut advocat especialitzat en dret marítim. Les pràctiques de navegació relacionades amb les formacions es faran a l’Estartit

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis