Avisos

FIMAG tornarà a convertir Torroella de Montgrí en l'epicentre de la màgia del país

L'onzena edició tindrà lloc del 2 al 4 de juny amb més de setanta espectacles professionals programats en onze espais

28.03.2023

Aquest matí ha tingut lloc a la Diputació de Girona la presentació de l'onzena edició del Festival Internacional de Màgia, FIMAG, que tindrà lloc del 2 al 4 de juny a Torroella de Montgrí. A l'acte hi han participat Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Josep Calataiud, director dels Serveis Territorials de Cultura; Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí, i Abel Font, portaveu del FIMAG. També hi han assistit Roser Font, regidora de Cultura de Torroella de Montgrí; Ignasi Molina, director del FIMAG; Martí Batlle, responsable de producció del FIMAG; Diana Julià, tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, i Antoni Roviras, director de l'Espai Ter i coordinador del FIMAG.

El primer cap de setmana de juny Torroella de Montgrí torna a omplir-se de màgia amb el FIMAG, el festival de referència del sector. Comptarà amb una vuitantena de sessions de màgia programades en onze espais diferents i agrupades en tres àmbits: la Gran Màgia, la Màgia Singular i la Màgia Popular per a identificar-ne fàcilment el perfil de cadascun. 

El FIMAG, impulsor fa dos anys del primer Catàleg de màgia professional de Catalunya, reuneix aquest any els principals actors del sector (associacions de màgia, festivals, programadors) en la primera Jornada Tècnica i de Debat sobre la Màgia a Catalunya.

La Gran Màgia, l'avantguarda del sector
Els espectacles de gran format es concentren a l'auditori teatre Espai Ter, un espai perfectament equipat per acollir els millors espectacles i els muntatges més exigents. 

De ben a prop, en espais singulars 
Un dels gèneres que el FIMAG sempre ha tingut molt en compte és la màgia de prop, per a aforaments molt acotats i amb el privilegi de poder-la programar en espais carregats d'història. Sota l'epígraf de Màgia Singular es pot veure màgia al palau Solterra, a la casa Galibern, a l'auditori La Tina del Museu de la Mediterrània, al pati de l'antic convent de les Clarisses i a l'escenari del Cine Petit. 

A l'ADN del festival, la màgia de carrer 
El FIMAG ha arrelat al territori per molts motius. Però és innegable que un d'aquests motius ha estat la capacitat de sorprendre els públics més heterogenis. I escampar la màgia pels carrers del nucli de la vila de Torroella ha estat una imatge sempre molt present. 

A la nit, la màgia més «golfa» 
Una màgia més irreverent, més canalla, més políticament incorrecta o, en definitiva, més¿ «golfa» és la que es reserva per a l'horari més nocturn. Serà la nit del dissabte, i el protagonista, el Mag Ramó, amb Ramó en acció!. Hi actuarà de teloner el jove Alejandro Barranco amb No te l'esperaves, Premi Magicus a les joves promeses de Barcelona. 

El cor del FIMAG, a la Gala Solidària FIMAG, i la Fundació Abracadabra col·laboren des dels inicis del festival per  fer arribar la màgia a tothom. I cada any es programa una gala per a joves amb diversitat funcional de centres d'educació especial en l'àmbit de les comarques gironines. Es duu a terme a l'escenari noble del festival: l'Espai Ter.

FIMAGPro, una jornada tècnica i de debat 
FIMAGPro va néixer fa cinc any com a Fira de Programadors, a mode d'aparador de la millor màgia i dels millors espectacles apareguts cada temporada. Fa dos anys, en el marc d'aquesta trobada es va presentar el Catàleg de màgia professional de Catalunya, del quan enguany se'n presentarà la segona actualització. I aquest 2023 s'hi afegeix la primera jornada tècnica i de debat sobre l'estat de la màgia a Catalunya. Hi participaran les principals societats de màgia, mags professionals, organitzadors de festivals de màgia i programadors, amb la voluntat de copsar l'estat de la qüestió actualment. 

Entrades a la venda a www.fimag.cat 

Les entrades per a tots els espectacles de pagament (Gran Màgia, Màgia Singular i Màgia Golfa) es poden adquirir a través del web del festival (www.fimag.cat) . Els preus oscil·len entre els 28 i els 19 euros per als espectacles del bloc Gran Màgia, i els 4 euros per als espectacles de Màgia Singular i Màgia Golfa.

Enllaç a programació completa: Programació

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis