Avisos

Tot a punt perquè demà arrenqui Mirades’23, els Festival de Fotografia del Baix Empordà

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de Montgrí, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Girona. Enguany presentarà els projectes fotogràfics de disset artistes, escollits i escollides mitjançant convocatòria pública. La mostra, de caràcter bianual, està organitzada per l'associació Foto Torroella, i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Torroella de Montgrí i de la Bisbal d’Empordà, i de l’INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

L’objectiu del festival, que recupera la normalitat després del període pandèmic, és donar espais on els fotògrafs puguin mostrar els seus treballs. difondre i exposar treballs d’artistes emergents. Així mateix també s’hi ha programat tres exposicions convidades i una Fira de Fotografia, el 15 d’abril, de les 10 a les 18 h, a la plaça de la Vila.

Els artistes que participaran al Festival Mirades’23, amb una destacada presència de dones, han estat escollits entre les 156 propostes rebudes per l'organització, la majoria procedents de Catalunya (89) i l'Estat Espanyol (55), però també del resta d'Europa (5) i de Sud-amèrica (7). El jurat estava format per Rita Puig Serra, David Salcedo i Arnau Rovira.

Torroella de Montgrí és el municipi de referència de Mirades’23, on es podran veure deu de les disset exposicions programades, en espais com el Museu del Mediterrani, la Capella de Sant Antoni, el Claustre del Convent dels Agustins, la Fundació Vila Casas, la Fundació Mascort i l’antic Garatge Vert. A la Bisbal d’Empordà, les quatre exposicions tindran lloc al Castell Palau; a Palafrugell a la Biblioteca Municipal i a Girona les exposicions es podran veure al claustre de la Mercè Centre Cultural

Inauguració i presentacions

Demà divendres 24 de març, a les 18 h, tindrà lloc l'acte inaugural al Museu de la Mediterrània. Tot seguit, a les 19 h, es presentarà el llibre Ejercicios mínimos para un jardín de invierno de Inés Molina Navea, beca guanyadora FotoTorroella del 2022.

D'altra banda, l'endemà dissabte, es farà una visita i presentació de les exposicions amb els autors a Torroella de Montgrí (inici a les 10 h al Museu de la Mediterrània) i a la tarda, a les 17.30 h, la presentació i visita amb els autors al Castell de la Bisbal d’Empordà.

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis