Avisos

Presentació pública de la Comunitat Energètica Local (CEL) de Torroella de Montgrí

02.02.2023

L’Ajuntament ha organitzat un acte de presentació pública per donar a conèixer el projecte de la Comunitat Energètica Local (CEL) que promou a Torroella de Montgrí (dimecres 8 de febrer, a les 18.30 h, al Museu de la Mediterrània). La CEL estarà plenament operativa abans d’acabar l’any. Actualment, s'està preparant el projecte de la instal·lació fotovoltaica a l’Espai Ter i el procés administratiu per tal que la ciutadania s’hi pugui subscriure mitjançant una convocatòria pública.

A l’acte de presentació hi participaran l'alcalde, Jordi Colomí; la regidora de Medi Ambient, Pilar Valls; el tècnic de Medi Ambient, Jordi Bras, tècnic municipal de Medi Ambient, i els tècnics de l'empresa Km0 Energy Núria Gené i Xavi Massa.

Les comunitats energètiques locals són agrupacions d'autoconsum compartit que permeten a la ciutadania consumir energia renovable generada dins del seu propi municipi. Són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a nivell local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

Les CEL permeten afavorir l’ús d’energies renovables enfront els combustibles fòssils; contribuir a complir els objectius de reducció d’emissions de CO2; fomentar la participació ciutadana en la transició energètica; establir mecanismes per lluitar contra la pobresa energètica i rebaixar la factura elèctrica.

En el cas de Torroella de Montgrí, el punt de subministrament de la CEL estarà situat a la coberta de l'Espai Ter. Tindrà 132 mòduls d'una potència de 460 W cadascun amb una potència pic total de 60,72 kWp. Podrà generar fins a 80.157 kwh a tota la comunitat.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Valls, argumenta que aquesta instal·lació representa un tret sortida ja que en un futur proper n'hi hauran d'altres al municipi, amb el propòsit de contribuir a un model de producció d'energia responsable i sostenible a Torroella i a l'Estartit.

Estalvi en la factura elèctrica

Des de l’Espai Ter, la CEL donarà servei a diferents equipaments municipals i s’hi podrien acollir, de moment, fins a un màxim de 80 llars situades dins d’un radi de 2 km de distància de l’Espai Ter. Les persones que s’hi adhereixin podran aconseguir estalvis en la factura elèctrica poden situar-se entre els 300 i 500 euros anuals, en funció de la seva subscripció (1 o 0,5 kWp).

A més, els participants també es beneficiaran d’una plataforma de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics i disposaran d’un Gestor que periòdicament els assessorarà sobre com millorar aspectes energètics.

Per què formar-ne part?

  • Estalviar en la factura de la llum
  • Utilitzar energia verda i de proximitat
  • Lluitar contra el canvi climàtic
  • Contribuir a fer un municipi més sostenible

Com formar-ne part?

  • L’Ajuntament de Torroella de Montgrí posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació FV desplegada a l’Espai Ter.
  • L’Ajuntament obrirà un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local.
  • Aquells ciutadans que resultin seleccionats formaran part de la CEL de Torroella de Montgrí.
  • Els membres de la CEL, a canvi d’una quota de participació anual:
  • Rebran l’energia generada de 1 ó 0,5 kWp (que equivalen aproximadament a 3 i 1,5 plaques respectivament) de la instal·lació fotovoltaica municipal, i el conseqüent estalvi directe en factura a final de mes
  • Tindran accés a una aplicació que els permetrà visualitzar l’impacte del seu consum i generació, així com el de la comunitat
26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis