Avisos

Torroella i l'Estartit tanquen el 2022 amb la celebració de 46 esdeveniments esportius

Van mobilitzar 7.500 esportistes i van generar un impacte econòmic de 200.000 euros

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un impacte econòmic directe al municipi de més de 200.000 euros en allotjament i restauració, principalment.

Aquestes dades, segons el regidor d'Esports, Genís Pigem, permeten il·lustrar la consolidació i el bon impacte que està tenint en el conjunt del municipi l'aposta feta des de l'Ajuntament per convertir l'esport en un element dinamitzador local durant tot l'any. Assegura que és una línia de treball que es vol mantenir i potenciar per tal de convertir el municipi en una destinació de turisme esportiu reconeguda.

Entre els esdeveniments que s'han celebrat aquest any, destaquen alguns de fidelitzats, com el MIC i el Triatló 100x100 Half, fins a la primera edició del Ultimate Costa Brava Tourney. Es tracta de competicions molt reconegudes, algunes de caràcter internacional, amb una gran capacitat de mobilització d'esportistes, que contribueixen a la promoció exterior del municipi, on el turisme esportiu hi té un pes molt important. En aquest sentit, Pigem assegura que l'enclavament privilegiat del municipi, en ple Parc Natural, amb mar, plana i muntanya, bona climatologia, serveis i instal·lacions esportives disponibles, fan que entitats d’arreu del país apostin pel municipi per organitzar-hi els seus esdeveniments. Sense anar més lluny, el 2025 Torroella de Montgrí serà una de les seus del Mundial de Veterans de Curses d'Orientació que es celebrarà a les comarques gironines.

El 58% dels esdeveniments es van celebrar entre els mesos d’abril i juny, fet que resulta interessant per descentralitzar i allargar l’activitat turística. Per aquesta raó, l’Àrea d’Esports, amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme, ha elaborat un qüestionari per tal de quantificar i valorar els diferents factors que engloben els esdeveniments esportius per optimitzar els recursos i prendre decisions objectives.

Instal·lacions esportives a ple rendiment

A banda de tots aquests esdeveniments de caràcter puntal, durant el 2022 s’han celebrat a les instal·lacions esportives municipals més de 430 competicions repartides entre el dia 11 de gener i el 17 de desembre.

Durant aquests 32 caps de setmana, hi ha hagut de mitjana 13 partits, el que significa que cada cap de setmana passen com a mínim unes 600 persones per les instal·lacions esportives municipals comptabilitzant esportistes, staff tècnic, acompanyants i públic en general.

Pigem argumenta que totes aquestes dades, tant les relatives als esdeveniment regulars com als puntuals, ens indiquen que el municipi és viu esportivament parlant i que gràcies a les entitats i organitzacions, responsables de l’organització dels esdeveniments, es promociona Torroella de Montgrí i l’Estartit arreu i durant tot l'any.

En aquesta línia, correspon a l'Ajuntament la tasca de millorar i completar les instal·lacions actuals per a una major optimització de les mateixes i per donar majors oportunitats en el futur immediat. Pel 2023 hi ha pressupostat el canvi d'il·luminació del camp d'esports, la qual contribuirà a una major visibilitat així com a l'estalvi energètic.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis