Avisos

Torroella de Montgrí decora cinc aparadors buits amb productes locals i del Parc Natural sota el segell És del Montgrí

L'objectiu és posicionar i valorar el producte de proximitat i reduir l'impacte negatiu que produeixen els locals buits al centre de la vila

Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Entrevista en el parc del proejcte  És del Montgrí
Entrevista en el parc del proejcte És del Montgrí

20.12.2022

Cinc aparadors buits de Torroella de Montgrí promocionen productes singulars fets en els municipis que engloben el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter en el marc de la campanya 'És del Montgrí'.

Es tracta d'una iniciativa de l'Àrea de Promoció del Territori i Comerç a través de la qual s'han decorat aparadors buits amb productes típics de Torroella de Montgrí com les flaones, la coca del Montgrí, el pa Tramuntana, els Bunyols de l’Empordà, la botifarra dolça, el Montgrí, els Rocs de les Medes i Pedres del Ter o la Poma de Girona. També hi han estat presents els productors dels municipis del Parc  Natural amb productes ecològics com l’oli d’oliva, la mel, el vi, l’arròs, les herbes aromàtiques, els sucs de poma o la pesca artesanal.

Projecte singular de desenvolupament econòmic

Per a dur a terme l'acció es va sol·licitar una subvenció a la Diputació de Girona per a projectes singulars de desenvolupament econòmic local, la qual es va concedir per un import de 7.500 €, que ha finançat una part dels 10.000 euros que ha costat.

Amb aquesta iniciativa es vol incidir en dos aspectes, el de promocionar i posar en valor el producte local i del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i per l'altre, aprofitar les sinergies per a reduir l'impacte negatiu que produeixen els locals buits al centre comercial de Torroella de Montgrí, amb l'objectiu de millorar-ne la imatge.

Una marca que englobi els productes del Parc Natural

Per identificar tots els productes que apareixen als aparadors s’ha creat el segell ‘És del Montgrí’. Estan identificats amb un codi QR amb les dades dels productors i productores i a quins establiments del municipi es poden comprar.

Els vuit municipis del Parc Natural, entre ells Torroella de Montgrí, estan treballant un projecte de desenvolupament local subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que preveu reforçar el posicionament i coneixement de la marca del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Una de les línies d’aquest projecte és el de crear una marca pròpia que englobi els productes del Parc Natural. En el marc d’aquesta línia s’ha participat activament en la dinamització dels locals buits, ja que bona part dels productes que s’hi exposen formaran part d’aquesta nova marca.

Col·laboració de les propietats dels locals

Els aparadors estan situats als carrers Major 51, Primitiu Artigas 6, Ullà 14, Porta Nova 38 i Sant Agustí 40 i tenen productes de: Fleca Sunyer, Fleca Oliver, Pastisseria Batlle, Fleca Can Francès, Trull del Montgrí, Carnisseria Seli, Mas Boixó, Mas Pinell, Pastisseria Masvidal, Pastisseria Brugués, Poma de Girona, Arròs Molí de Pals, Arròs Mas Pla, Oli el Pedrigolet, Olianum, Abellaires Empordanesos, Emporarom, Sidreria Mooma, Mas Geli i Empesca't.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha agraït la col·laboració de les propietats dels locals per poder realitzar aquest projecte així com de les empreses productores en la cessió dels seus productes.

 

 

Enllaços d'interès

Projecte És del Montgrí
Productes alimentaris de Torroella de Montgrí i l'Estartit
Productes alimentaris de l'àmbit del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

08.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduardo Rincon García, Medalla del Montgrí 2022, i vol traslladar a... (Llegir més)

07.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de demà 8 de setembre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

06.09.2023

La cantant Lídia Pujol serà guardonada amb el V Premi Espai Ter de música en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística però... (Llegir més)

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis