Avisos

En marxa la segona edició del projecte Rossinyol, un programa de mentoria intercultural promogut per la UdG

07.12.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Institut Montgrí participen aquest curs, per segon cop, en el projecte Rossinyol, un programa de mentoria social impulsat per la UdG. A nivell local, es coordina des de la Unitat d'Educació de l'Ajuntament i es tira endavant en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Torroella de Montgrí-l’Estartit.

El Projecte Rossinyol és un programa de voluntariat intercultural en el lleure emmarcat en el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats, i basat en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i mentorats i mentorades (alumnes de secundària, en aquest cas, de l’Institut Montgrí). Dissabte es va fer la presentació de les tres parelles de mentores i mentorades locals a l'Auditori Joana Darné de Casa Pastors.

La regidora d'Educació, Anna Company, s'ha mostrat molt il·lusionada amb la iniciativa i assegura que a través d'aquest programa es pot realitzar un procés de creixement personal, integració social, cultural, educativa i lingüística que els pot obrir portes a un món que d’altra forma hi tindrien difícil accés. D'altra banda, recorda que el programa és un instrument a través del qual la UdG i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixen a la sensibilització d’un entorn d’igualtat i d’inclusió social.

Les tres mentores que acompanyaran les alumnes de l'Institut Montgrí han rebut una formació expressa per dur a terme aquesta funció. A partir de la presentació realitzada, les parelles ja poden fer les trobades que vulguin, fent activitats lúdiques-culturals programades pels voluntaris universitaris que els acompanyaran en totes elles. Les activitats es fan fora d’horari escolar (tardes i caps de setmana) amb un mínim de tres hores setmanals.

31.01.2023

L’Espai del Peix de Palamós ha acollit aquest dilluns al matí la presentació de l’activitat esportiva Correpoble, una proposta que impulsa el... (Llegir més)

27.01.2023

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha fet una visita institucional aquest matí a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Ha estat rebuda... (Llegir més)

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat... (Llegir més)

23.01.2023

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

25.01.2023

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment un Reglament de prestacions d'ajudes d'urgència social. El document té com a objectiu regular les... (Llegir més)

20.01.2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha creat una brigada específica, que estarà operativa els 365 dies de l’any,... (Llegir més)

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris,... (Llegir més)

19.01.2023

La posidònia, una planta endèmica de la Mediterrània i en greu perill de regressió al nostre ecosistema litoral, serà la protagonista de la... (Llegir més)

16.01.2023

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2023, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un... (Llegir més)

12.01.2023

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis