Avisos

En marxa la segona edició del projecte Rossinyol, un programa de mentoria intercultural promogut per la UdG

07.12.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Institut Montgrí participen aquest curs, per segon cop, en el projecte Rossinyol, un programa de mentoria social impulsat per la UdG. A nivell local, es coordina des de la Unitat d'Educació de l'Ajuntament i es tira endavant en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Torroella de Montgrí-l’Estartit.

El Projecte Rossinyol és un programa de voluntariat intercultural en el lleure emmarcat en el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats, i basat en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i mentorats i mentorades (alumnes de secundària, en aquest cas, de l’Institut Montgrí). Dissabte es va fer la presentació de les tres parelles de mentores i mentorades locals a l'Auditori Joana Darné de Casa Pastors.

La regidora d'Educació, Anna Company, s'ha mostrat molt il·lusionada amb la iniciativa i assegura que a través d'aquest programa es pot realitzar un procés de creixement personal, integració social, cultural, educativa i lingüística que els pot obrir portes a un món que d’altra forma hi tindrien difícil accés. D'altra banda, recorda que el programa és un instrument a través del qual la UdG i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixen a la sensibilització d’un entorn d’igualtat i d’inclusió social.

Les tres mentores que acompanyaran les alumnes de l'Institut Montgrí han rebut una formació expressa per dur a terme aquesta funció. A partir de la presentació realitzada, les parelles ja poden fer les trobades que vulguin, fent activitats lúdiques-culturals programades pels voluntaris universitaris que els acompanyaran en totes elles. Les activitats es fan fora d’horari escolar (tardes i caps de setmana) amb un mínim de tres hores setmanals.

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

04.05.2023

El menjador escolar que gestiona l'AFA Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí, ha revalidat per segon any consecutiu el certificat de qualitat... (Llegir més)

03.05.2023

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de treball entre l'Ajuntament de Torrelles de la Salanca i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per marcar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis