Avisos

En marxa la segona edició del projecte Rossinyol, un programa de mentoria intercultural promogut per la UdG

07.12.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Institut Montgrí participen aquest curs, per segon cop, en el projecte Rossinyol, un programa de mentoria social impulsat per la UdG. A nivell local, es coordina des de la Unitat d'Educació de l'Ajuntament i es tira endavant en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Torroella de Montgrí-l’Estartit.

El Projecte Rossinyol és un programa de voluntariat intercultural en el lleure emmarcat en el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats, i basat en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i mentorats i mentorades (alumnes de secundària, en aquest cas, de l’Institut Montgrí). Dissabte es va fer la presentació de les tres parelles de mentores i mentorades locals a l'Auditori Joana Darné de Casa Pastors.

La regidora d'Educació, Anna Company, s'ha mostrat molt il·lusionada amb la iniciativa i assegura que a través d'aquest programa es pot realitzar un procés de creixement personal, integració social, cultural, educativa i lingüística que els pot obrir portes a un món que d’altra forma hi tindrien difícil accés. D'altra banda, recorda que el programa és un instrument a través del qual la UdG i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixen a la sensibilització d’un entorn d’igualtat i d’inclusió social.

Les tres mentores que acompanyaran les alumnes de l'Institut Montgrí han rebut una formació expressa per dur a terme aquesta funció. A partir de la presentació realitzada, les parelles ja poden fer les trobades que vulguin, fent activitats lúdiques-culturals programades pels voluntaris universitaris que els acompanyaran en totes elles. Les activitats es fan fora d’horari escolar (tardes i caps de setmana) amb un mínim de tres hores setmanals.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis