Avisos

Torroella de Montgrí acull el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

06.10.2022

Aquest cap de setmana, Torroella de Montgrí acollirà la primera projecció del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya, un projecte impulsat per l’associació CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació. Un festival que tractarà de contrarestar els discursos xenòfobs i racistes des de l’art per colpejar dues vegades: des de la creativitat i des de les altres mirades.

El FICAC pretén convertir-se en un espai d’entreteniment i divulgació que, a través del cinema, revifi aquesta vella màxima que subratlla que la cultura serveix per modelar les consciències. Per fer-ho, el FICAC, més enllà de projectar la cinematografia seleccionada, vol connectar-se i articular-se tant amb el teixit cultural, educatiu i social, com amb la diàspora africana resident a Catalunya.

Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà seran els dos únics municipis de les comarques gironines que acullen aquest festival. En aquest sentit, la regidora de cultura i convivència de Torroella de Montgrí, Roser Font, ha manifestat «El FICAC ens permet fer visible la realitat dels països africans des d’un punt de vista artístic i apropar-la a tota la ciutadania, on es busca també un apropament a les persones del nostre municipi d’origen africà. En aquest sentit, l’associació Juventut Àfrica – Unió, una entitat del municipi que agrupa persones d’origen gambià i senegalès, participarà en el debat posterior al visionat d’una de les pel·lícules que es projectarà «We exsist».

Aquest proper dissabte 8 d’octubre, a les 19 h, el Cinema Montgrí projectarà la pel·lícula «We exsist», We Exist parla de la realitat dels llocs d’origen, de les persones que fugen buscant refugi. Sobretot, narra les causes que empenyen a les persones a abandonar la seva família i la seva llar i el paper principal que juguem nosaltres, com a europeus, i els nostres.
Un cop visionada la pel·lícula «We exist» es realitzarà un debat conduït per un dels membre de l’equip del projecte, on hi participarà també un membre de l’entitat local Joventut Àfrica-Unió.

El proper 22 d’octubre es projectarà el segon film del Festival que és «L’escriptor d’un país sense llibreries».

El 4 de novembre està previst també que el Cinema Montgrí aculli el visionat de les pel·lícules «La Petite Vendeuse du Soleil» i «Astel», un projecció adreçada a la comunitat educativa.

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

08.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduardo Rincon García, Medalla del Montgrí 2022, i vol traslladar a... (Llegir més)

07.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de demà 8 de setembre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

06.09.2023

La cantant Lídia Pujol serà guardonada amb el V Premi Espai Ter de música en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística però... (Llegir més)

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis