Avisos

Torroella de Montgrí acull el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

06.10.2022

Aquest cap de setmana, Torroella de Montgrí acollirà la primera projecció del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya, un projecte impulsat per l’associació CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació. Un festival que tractarà de contrarestar els discursos xenòfobs i racistes des de l’art per colpejar dues vegades: des de la creativitat i des de les altres mirades.

El FICAC pretén convertir-se en un espai d’entreteniment i divulgació que, a través del cinema, revifi aquesta vella màxima que subratlla que la cultura serveix per modelar les consciències. Per fer-ho, el FICAC, més enllà de projectar la cinematografia seleccionada, vol connectar-se i articular-se tant amb el teixit cultural, educatiu i social, com amb la diàspora africana resident a Catalunya.

Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà seran els dos únics municipis de les comarques gironines que acullen aquest festival. En aquest sentit, la regidora de cultura i convivència de Torroella de Montgrí, Roser Font, ha manifestat «El FICAC ens permet fer visible la realitat dels països africans des d’un punt de vista artístic i apropar-la a tota la ciutadania, on es busca també un apropament a les persones del nostre municipi d’origen africà. En aquest sentit, l’associació Juventut Àfrica – Unió, una entitat del municipi que agrupa persones d’origen gambià i senegalès, participarà en el debat posterior al visionat d’una de les pel·lícules que es projectarà «We exsist».

Aquest proper dissabte 8 d’octubre, a les 19 h, el Cinema Montgrí projectarà la pel·lícula «We exsist», We Exist parla de la realitat dels llocs d’origen, de les persones que fugen buscant refugi. Sobretot, narra les causes que empenyen a les persones a abandonar la seva família i la seva llar i el paper principal que juguem nosaltres, com a europeus, i els nostres.
Un cop visionada la pel·lícula «We exist» es realitzarà un debat conduït per un dels membre de l’equip del projecte, on hi participarà també un membre de l’entitat local Joventut Àfrica-Unió.

El proper 22 d’octubre es projectarà el segon film del Festival que és «L’escriptor d’un país sense llibreries».

El 4 de novembre està previst també que el Cinema Montgrí aculli el visionat de les pel·lícules «La Petite Vendeuse du Soleil» i «Astel», un projecció adreçada a la comunitat educativa.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis