Avisos

Torroella de Montgrí acull el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

06.10.2022

Aquest cap de setmana, Torroella de Montgrí acollirà la primera projecció del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya, un projecte impulsat per l’associació CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació. Un festival que tractarà de contrarestar els discursos xenòfobs i racistes des de l’art per colpejar dues vegades: des de la creativitat i des de les altres mirades.

El FICAC pretén convertir-se en un espai d’entreteniment i divulgació que, a través del cinema, revifi aquesta vella màxima que subratlla que la cultura serveix per modelar les consciències. Per fer-ho, el FICAC, més enllà de projectar la cinematografia seleccionada, vol connectar-se i articular-se tant amb el teixit cultural, educatiu i social, com amb la diàspora africana resident a Catalunya.

Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà seran els dos únics municipis de les comarques gironines que acullen aquest festival. En aquest sentit, la regidora de cultura i convivència de Torroella de Montgrí, Roser Font, ha manifestat «El FICAC ens permet fer visible la realitat dels països africans des d’un punt de vista artístic i apropar-la a tota la ciutadania, on es busca també un apropament a les persones del nostre municipi d’origen africà. En aquest sentit, l’associació Juventut Àfrica – Unió, una entitat del municipi que agrupa persones d’origen gambià i senegalès, participarà en el debat posterior al visionat d’una de les pel·lícules que es projectarà «We exsist».

Aquest proper dissabte 8 d’octubre, a les 19 h, el Cinema Montgrí projectarà la pel·lícula «We exsist», We Exist parla de la realitat dels llocs d’origen, de les persones que fugen buscant refugi. Sobretot, narra les causes que empenyen a les persones a abandonar la seva família i la seva llar i el paper principal que juguem nosaltres, com a europeus, i els nostres.
Un cop visionada la pel·lícula «We exist» es realitzarà un debat conduït per un dels membre de l’equip del projecte, on hi participarà també un membre de l’entitat local Joventut Àfrica-Unió.

El proper 22 d’octubre es projectarà el segon film del Festival que és «L’escriptor d’un país sense llibreries».

El 4 de novembre està previst també que el Cinema Montgrí aculli el visionat de les pel·lícules «La Petite Vendeuse du Soleil» i «Astel», un projecció adreçada a la comunitat educativa.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis