Avisos

Torroella de Montgrí i l'Estartit s'acrediten com a Destinació Turística Intel·ligent

El municipi ha estat avaluat en cinc eixos i 200 requisits obtenint una nota alta en matèria d'accessibilitat 

Web Turisme i App Ajuntament
Web Turisme i App Ajuntament
L'Estartit de nit
L'Estartit de nit
La Gola del Ter
La Gola del Ter

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser avaluades amb la metodologia de la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR). Un organisme que depèn del Ministeri d'Indústria Comerç i Turisme del Govern Espanyol.

El model DTI està avalat per organismes internacionals com l'Organització Mundial del Turisme, el Banc Interamericà de Desenvolupament, l'OCDE, la Comissió Europea i la World Travel and Tourist Council (WTTC). Es basa en cinc eixos i més de 200 requisits. Els eixos són: governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat.

L'accessibilitat, punt fort

Dels cinc eixos analitzats, l'accessibilitat és on Torroella de Montgrí i l'Estartit han obtingut els millors resultats. Especialment en l'àmbit de la gestió i la implantació d'aquesta qüestió a la destinació. El municipi compta amb transport i informació accessibles i incentiva l'accessibilitat entre el sector turístic.

Al costat de l'accessibilitat un altre eix on Torroella i l'Estartit destaquen és el de la tecnologia amb infraestructures i connectivitat aplicades a la governança i gestió intel·ligent de la destinació.

La sostenibilitat és el tercer dels àmbits on Torroella i l'Estartit han assolit una millor puntuació gràcies a l'esforç fet per conservar i recuperar el medi ambient, conservar el patrimoni, impulsar l'economia circular i gestionar la sostenibilitat turística.

Recomanacions i full de futa

Més enllà d'avaluar 200 requisits en cinc eixos, l'entrada al DTI suposa l'adopció d'un full de ruta amb un seguit de recomanacions. Per exemple, es suggereix treballar en la gestió i governança innovadores i impulsar la innovació al municipi. En aquest sentit, l'informe de SEGITTUR valora els esforços fets en transparència i participació, però veu marge de millora en la visió estratègica.

Per tal de ser considerada una destinació turística intel·ligent, Torroella de Montgrí i l'Estartit han de monitorar l'activitat turística per aconseguir un coneixement més gran de la demanda, impulsar la senyalització intel·ligent, posar en marxa un pla de mobilitat urbana o crear un òrgan de gestió de l'accessibilitat.

Torroella, en el gruix de destinacions turístiques innovadores

L'Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí s'ha felicitat per l'adhesió a la xarxa DTI tot indicant que "ens situa dins el gruix de les destinacions turístiques més innovadores". En aquest sentit s'ha reptat a "seguir treballant per atraure noves oportunitats i complir les exepectatives que generen les noves tendències tant a nivell de promoció com de captació de nous mercats". Per Colomí cal aprofitar aquesta adhesió per fer "millores de la gestió interna, de les polítiques de sostenibilitat i en  aspectes cada cop més rellevants i essencials  com l’accessibilitat"

Perfil de Torroella de Montgrí i l'Estartit al web dels DTI

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis