Avisos

Torroella de Montgrí se suma a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat d'implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

En un context actual, el consum, la producció i la gestió de l'energia han passat a ser temes clau no només per als països i els governs sinó també per a les empreses i les famílies. És més urgent i important que mai, poder tenir eines per a fer un canvi de relació amb l'energia, que ens permeti ser més sostenibles, més autosuficients i més inclusius i democràtics.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la Setmana de l'Energia Sostenible amb dues activitats, una adreçada al públic en general i una altra a centres escolars:

1. Xerrades a l'alumnat de 5è i 6è de l'escola Sant Gabriel, de Torroella, i Portitxol, de l'Estartit per conscienciar-los de la importància d’estalviar energia i de l’ús de les energies renovables. Al Portixol la xerrada es complementarà amb una visita a la instal·lació de biomassa que té el centre en funcionament des del 2018. A l’escola Sant Gabriel, atès que no en tenen, es l'explicació es farà amb fotografies de la caldera de biomassa.

Els objectius fonamentals d’aquesta activitat són:

  • Conscienciar als alumnes i professors de la importància d’estalviar energia.
  • Conèixer i fer ús de les energies renovables.
  • Donar a conèixer les instal·lacions renovables dels equipaments municipals.

2. Una jornada de portes obertes per ensenyar la caldera de biomassa de l’escola Guillem de Montgrí, el dia 30 de setembre de 16 h. a 17 h, amb inscripció prèvia al mail de dmir@torroella-estartit.cat. A part, també es poden comentar les instal·lacions fotovoltaiques municipals però sense visita presencial ja que tenen un accés difícil per la ciutadania.

Pilar Valls, regidora de Medi Ambient, està convençuda que aquesta iniciativa serà molt profitosa per fomentar la conscienciació entre els més joves sobre la necessitat d'avançar en el tan desitjat canvi d'ús de l'energia. Valls recorda que «és fonamental per salvar el planeta i salvar-nos a nosaltres, anar deixant de banda l'ús de les energies fòssils, que tenen data de caducitat, i apostar, tots plegats, particulars, empreses i administracions, per les energies renovables.»

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis