Avisos

Torroella de Montgrí se suma a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat d'implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

En un context actual, el consum, la producció i la gestió de l'energia han passat a ser temes clau no només per als països i els governs sinó també per a les empreses i les famílies. És més urgent i important que mai, poder tenir eines per a fer un canvi de relació amb l'energia, que ens permeti ser més sostenibles, més autosuficients i més inclusius i democràtics.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la Setmana de l'Energia Sostenible amb dues activitats, una adreçada al públic en general i una altra a centres escolars:

1. Xerrades a l'alumnat de 5è i 6è de l'escola Sant Gabriel, de Torroella, i Portitxol, de l'Estartit per conscienciar-los de la importància d’estalviar energia i de l’ús de les energies renovables. Al Portixol la xerrada es complementarà amb una visita a la instal·lació de biomassa que té el centre en funcionament des del 2018. A l’escola Sant Gabriel, atès que no en tenen, es l'explicació es farà amb fotografies de la caldera de biomassa.

Els objectius fonamentals d’aquesta activitat són:

  • Conscienciar als alumnes i professors de la importància d’estalviar energia.
  • Conèixer i fer ús de les energies renovables.
  • Donar a conèixer les instal·lacions renovables dels equipaments municipals.

2. Una jornada de portes obertes per ensenyar la caldera de biomassa de l’escola Guillem de Montgrí, el dia 30 de setembre de 16 h. a 17 h, amb inscripció prèvia al mail de dmir@torroella-estartit.cat. A part, també es poden comentar les instal·lacions fotovoltaiques municipals però sense visita presencial ja que tenen un accés difícil per la ciutadania.

Pilar Valls, regidora de Medi Ambient, està convençuda que aquesta iniciativa serà molt profitosa per fomentar la conscienciació entre els més joves sobre la necessitat d'avançar en el tan desitjat canvi d'ús de l'energia. Valls recorda que «és fonamental per salvar el planeta i salvar-nos a nosaltres, anar deixant de banda l'ús de les energies fòssils, que tenen data de caducitat, i apostar, tots plegats, particulars, empreses i administracions, per les energies renovables.»

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis