Avisos

Realitzen un estudi per comprovar l'estat de la posidònia a Cala Montgó

L’entitat Submon durà a terme la revisió dels camps de boies de fondeig el proper 5 de setembre

01.09.2022

La propera setmana, Submon durà a terme la revisió dels camps de boies de fondeig de la Cala Montgó, ubicada dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, per tal d’identificar els blocs de formigó que estiguin integrats a les praderies de posidònia i valorar la seva extracció.
 
La posidònia (Posidonia oceanica) és una planta que forma boscos submarins i actua com a tal. És l’hàbitat submarí més important per la biodiversitat que representa i juga un paper clau com a regulador del canvi climàtic, per la seva capacitat de fixar CO2 al fons marí.
 
Cal destacar que la posidònia és una espècie protegida, tant en l’àmbit nacional com internacional, i està catalogada com a hàbitat d’interès prioritari per la Directiva Hàbitats (Directiva 92/43/CEE).

En aquest context, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí,  del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i el suport de Bonpreu i Esclat i Worldcoo, mitjançant la seva campanya d’Arrodoniment Solidari, SUBMON realitzarà un seguiment de l’estat de la posidònia de Cala Montgó.
 
Aquesta actuació s’emmarca en el projecte Boscos Submarins de SUBMON, que ha rebut el suport la campanya d’arrodoniment solidari per a conservar els boscos submarins del Mediterrani, promoguda per Bon Preu i Esclat i Worldcoo, que va tenir lloc durant el mes de juny. Aquest programa té com a objectius:
 
-   Conservar les praderies de posidònia del mar Mediterrani.
-   Assegurar la capacitat de la posidònia de producció d’oxigen y de fixació i retenció de carboni.
-   Garantir la conservació de les espècies que viuen a la posidònia.

Des de l’any 2008 SUBMON desenvolupa projectes per a millorar l’estat de conservació marina i per promoure un canvi en la relació de la societat amb el mar.

07.12.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Institut Montgrí participen aquest curs, per segon cop, en el projecte Rossinyol, un programa de... (Llegir més)

02.12.2022

El Pomatec ha arribat a la 22a edició amb l'emergència climàtica i els problemes i reptes que planteja com a element central. El Cinema Montgrí... (Llegir més)

01.12.2022

Formen part del projecte la Diputació de Girona, juntament amb els ajuntaments de Gualta, de Torroella de Montgrí i d'Ullà, la Universitat de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana han començat les obres de millora del parc infantil, situat a la plaça 11 de setembre, que s’allargaran durant un mes i mig... (Llegir més)

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis