Avisos

Realitzen un estudi per comprovar l'estat de la posidònia a Cala Montgó

L’entitat Submon durà a terme la revisió dels camps de boies de fondeig el proper 5 de setembre

01.09.2022

La propera setmana, Submon durà a terme la revisió dels camps de boies de fondeig de la Cala Montgó, ubicada dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, per tal d’identificar els blocs de formigó que estiguin integrats a les praderies de posidònia i valorar la seva extracció.
 
La posidònia (Posidonia oceanica) és una planta que forma boscos submarins i actua com a tal. És l’hàbitat submarí més important per la biodiversitat que representa i juga un paper clau com a regulador del canvi climàtic, per la seva capacitat de fixar CO2 al fons marí.
 
Cal destacar que la posidònia és una espècie protegida, tant en l’àmbit nacional com internacional, i està catalogada com a hàbitat d’interès prioritari per la Directiva Hàbitats (Directiva 92/43/CEE).

En aquest context, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí,  del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i el suport de Bonpreu i Esclat i Worldcoo, mitjançant la seva campanya d’Arrodoniment Solidari, SUBMON realitzarà un seguiment de l’estat de la posidònia de Cala Montgó.
 
Aquesta actuació s’emmarca en el projecte Boscos Submarins de SUBMON, que ha rebut el suport la campanya d’arrodoniment solidari per a conservar els boscos submarins del Mediterrani, promoguda per Bon Preu i Esclat i Worldcoo, que va tenir lloc durant el mes de juny. Aquest programa té com a objectius:
 
-   Conservar les praderies de posidònia del mar Mediterrani.
-   Assegurar la capacitat de la posidònia de producció d’oxigen y de fixació i retenció de carboni.
-   Garantir la conservació de les espècies que viuen a la posidònia.

Des de l’any 2008 SUBMON desenvolupa projectes per a millorar l’estat de conservació marina i per promoure un canvi en la relació de la societat amb el mar.

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

08.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduardo Rincon García, Medalla del Montgrí 2022, i vol traslladar a... (Llegir més)

07.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de demà 8 de setembre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

06.09.2023

La cantant Lídia Pujol serà guardonada amb el V Premi Espai Ter de música en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística però... (Llegir més)

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis