Avisos

El Fringe omplirà Torroella de Montgrí i l'Estartit del millor talent musical emergent

Ha programat 24 concerts, del 14 al 20 de juliol, amb 145 joves músics de múltiples nacionalitats

13.07.2022

El Fringe Festival Torroella de Montgrí-l'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, inaugura la seva novena edició demà dijous 14 de juliol reunint fins al dimecres 20 un total de 145 joves músics de tota Europa, convertint Torroella i l'Estartit en el centre del millor talent musical emergent. El festival compta amb el suport continuat des de la primera edició de la Fundació Banc Sabadell i aquest 2022, coincidint amb l'Any Europeu de la Joventut, designat per la Comissió Europea, també de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

El Fringe Torroella de Montgrí-l'Estartit continua sent la plataforma referent a Catalunya a l'estiu que dona a conèixer els millors joves talents musicals. En aquesta novena edició, els 145 joves músics oferiran un total de 24 concerts de música clàssica, antiga, contemporània, jazz i músiques d'arrel en espais emblemàtics de Torroella de Montgrí i l'Estartit. La jornada inaugural  comptarà amb la presència a Torroella d'un centenar de directius d'entitats de Joventuts Musicals de tot el món que aquests dies celebren a Banyoles el Congrés Internacional de Joventuts Musicals .

Aquest 2022, el Fringe Torroella de Montgrí-L'Estartit compta amb la complicitat de circuits i plataformes musicals consolidades com la Xarxa de Músiques de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya; elsguanyadors dels concursos de Joventuts Musicals d’Espanya, el premi del segell Emergent de l’Associació de Festivals de Música Clàssica d’Espanya, Festclásica, la Jove Orquestra i Cor Nacional de Catalunya i l'Académie d'Ambronay-EEEmerging+.

Tots els concerts seran d'entrada gratuïta excepte els de la Jove Orquestra i Cor Nacional de Catalunya i l'Académie d'Ambronay EEEmerging+, que se celebraran a l'Espai Ter, i que seran gratuïts pels socis de Joventuts Musicals i tindran un cost de 5€ per aquells que no ho siguin.

Després dels dos anys passats amb restriccions, aquest any el Fringe Torroella de Montgrí-L'Estartit recupera l'espai de la punta del Molinet a l'Estartit, al cap de la Barra, amb vistes espectaculars de les illes Medes,pels concerts de jazz i les músiques d'arrel, que se celebraran el 20 de juliol, jornada prèvia a la inauguració del 7è Jazz Festival l'Estartit.L'espai de la punta del Molinet inclourà una zona d’oci i restauració de foodtrucks.A Torroella, que acollirà la música antiga, clàssica i contemporània, els concerts se celebraran en espais emblemàtics de la població, com l'església de Sant Genís, les fundacions Vila Casas i Mascort, la plaça de la Vila, l'auditori del Museu de la Mediterrània, el Cine Petit, el Convent dels Agustins i l'Espai Ter.

A més del suport de la Fundació Banc Sabadell i la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, el 9èFringe Torroella de Montgrí-l'Estartit compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Torroella de Montgri?, l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, l'INAEM,Jorquera Pianos, el projecte EEEmerging+, la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, Joventuts Musicals d'Espanya,Festclásica, l'AIE Sociedad de ArtistasInte?rpretes o Ejecutantes de Espan?a, Grisart. Escola Internacional de Fotografia, laUniversitat Pompeu Fabra, la Fundacio? Vila Casas, la Fundació Mascort, el Museu de la Mediterrània, l'Espai Ter ila parròquia de Sant Genís.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis