Avisos

El Fringe omplirà Torroella de Montgrí i l'Estartit del millor talent musical emergent

Ha programat 24 concerts, del 14 al 20 de juliol, amb 145 joves músics de múltiples nacionalitats

13.07.2022

El Fringe Festival Torroella de Montgrí-l'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, inaugura la seva novena edició demà dijous 14 de juliol reunint fins al dimecres 20 un total de 145 joves músics de tota Europa, convertint Torroella i l'Estartit en el centre del millor talent musical emergent. El festival compta amb el suport continuat des de la primera edició de la Fundació Banc Sabadell i aquest 2022, coincidint amb l'Any Europeu de la Joventut, designat per la Comissió Europea, també de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

El Fringe Torroella de Montgrí-l'Estartit continua sent la plataforma referent a Catalunya a l'estiu que dona a conèixer els millors joves talents musicals. En aquesta novena edició, els 145 joves músics oferiran un total de 24 concerts de música clàssica, antiga, contemporània, jazz i músiques d'arrel en espais emblemàtics de Torroella de Montgrí i l'Estartit. La jornada inaugural  comptarà amb la presència a Torroella d'un centenar de directius d'entitats de Joventuts Musicals de tot el món que aquests dies celebren a Banyoles el Congrés Internacional de Joventuts Musicals .

Aquest 2022, el Fringe Torroella de Montgrí-L'Estartit compta amb la complicitat de circuits i plataformes musicals consolidades com la Xarxa de Músiques de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya; elsguanyadors dels concursos de Joventuts Musicals d’Espanya, el premi del segell Emergent de l’Associació de Festivals de Música Clàssica d’Espanya, Festclásica, la Jove Orquestra i Cor Nacional de Catalunya i l'Académie d'Ambronay-EEEmerging+.

Tots els concerts seran d'entrada gratuïta excepte els de la Jove Orquestra i Cor Nacional de Catalunya i l'Académie d'Ambronay EEEmerging+, que se celebraran a l'Espai Ter, i que seran gratuïts pels socis de Joventuts Musicals i tindran un cost de 5€ per aquells que no ho siguin.

Després dels dos anys passats amb restriccions, aquest any el Fringe Torroella de Montgrí-L'Estartit recupera l'espai de la punta del Molinet a l'Estartit, al cap de la Barra, amb vistes espectaculars de les illes Medes,pels concerts de jazz i les músiques d'arrel, que se celebraran el 20 de juliol, jornada prèvia a la inauguració del 7è Jazz Festival l'Estartit.L'espai de la punta del Molinet inclourà una zona d’oci i restauració de foodtrucks.A Torroella, que acollirà la música antiga, clàssica i contemporània, els concerts se celebraran en espais emblemàtics de la població, com l'església de Sant Genís, les fundacions Vila Casas i Mascort, la plaça de la Vila, l'auditori del Museu de la Mediterrània, el Cine Petit, el Convent dels Agustins i l'Espai Ter.

A més del suport de la Fundació Banc Sabadell i la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, el 9èFringe Torroella de Montgrí-l'Estartit compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Torroella de Montgri?, l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, l'INAEM,Jorquera Pianos, el projecte EEEmerging+, la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, Joventuts Musicals d'Espanya,Festclásica, l'AIE Sociedad de ArtistasInte?rpretes o Ejecutantes de Espan?a, Grisart. Escola Internacional de Fotografia, laUniversitat Pompeu Fabra, la Fundacio? Vila Casas, la Fundació Mascort, el Museu de la Mediterrània, l'Espai Ter ila parròquia de Sant Genís.

24.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat l'adhesió al Pla de serveis, d’assistència i cooperació als municipis del Baix Empordà, a... (Llegir més)

23.07.2024

L'Ajuntament ha iniciat els treballs per arranjar la placeta de la Revista Emporion i ubicar-hi un nou parc municipal de salut de Torroella de... (Llegir més)

19.07.2024

Aquesta setmana ha entrat en servei la comunitat energètica local (CEL) de Torroella de Montgrí, alimentada per una instal·lació fotovoltaica... (Llegir més)

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis