Avisos

La Gala Pro Baix Ter 2022 estarà dedicada a les ADF Montgrí i Puig Segalar

L'acte central se celebrarà el dissabte 17 de setembre (22 h) amb el concert 'Sardanova 21'

08.07.2022

Després de l’èxit de la primera edició, Giropoma i l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, posen en marxa la segona edició de la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter que se celebra anualment per recaptar finançament per a projectes d’interès social al Baix Ter. En aquest cas, les ADF Montgrí i el Puig Segalar seran les beneficiàries d’aquesta iniciativa amb la finalitat de contribuir a la prevenció dels focs en aquest territori.  

Concretament, els diners recaptats es destinaran en el cas de l’ADF Montgrí a l’adquisició d’un vehicle, mentre que en el cas de l’ADF el Puig Segalar serviran per a la compra d’un remolc-bomba amb una capacitat de 3.500 litres d’aigua.  

L'acte central de la Gala Pro Baix Ter tindrà lloc a l'Espai Ter el 17 de setembre amb el concert Sardanova 21 amb Santi Arisa, la Cobla Contemporània, l’Agrupació Sardanista Continuïtat i la Coral Nit de Juny. 

Les persones poden col·laborar amb la iniciativa comprant entrades per a l'actuació al web de l’Espai Ter www.espaiter.cat.

El mateix dia també se celebrarà una jornada de portes obertes que mostrarà l’activitat de les ADF davant de l’Espai Ter. Les persones que assisteixin a aquesta jornada podran també col·laborar amb la iniciativa comprant ‘pomes solidàries’. 

L’ADF Montgrí es va crear el març de 1998 i està formada per propietaris forestals, els ajuntaments de Torroella de Montgrí-l’Estartit  i Ullà,  i voluntaris.  A partir del foc al Massís del Montgrí de l’any 2004 s’activa la captació de voluntaris de l’ADF Montgrí per col·laborar en tasques de prevenció i extinció d’incendis forestals donant suport als Bombers de la Generalitat de Catalunya. 

L’ADF El Puig Segalar  es va crear el novembre de l'any 2001 amb els municipis d'Albons, La Tallada d'Empordà i Viladamat. Recentment, al març de l'any 2021, s'hi varen adherir els municipis de Garrigoles, Ventalló i Verges. Actualment, en formen part els ajuntaments d'aquests 6 municipis, 114 propietaris associats i 76 voluntaris. El seu àmbit d'actuació és la superfície forestal d'aquests 6 municipis i la seva prioritat és l'execució de totes les actuacions per a la prevenció d'incendis que preveu el Pla de Prevenció d'Incendis Forestals del Puig Segalar.

El reconeixement de la zona, la gestió forestal i la millora de camins són algunes de les accions que realitzen les ADF i que són fonamentals en les tasques d’extinció dels incendis forestals. La tasca de reconeixement permet apagar focs que tot just s’inicien;  la recuperació i arranjament de camins facilita als bombers un ràpid accés a zones complicades i dur a terme les tasques d’extinció de manera ràpida i eficaç sense haver de perdre temps en l’obertura de pistes. El treball del voluntariat de les ADF té per objectiu reduir la intensitat dels focs i minimitzar els efectes sobre el medi natural. 

La II Gala Pro Baix Ter vol ser un reconeixement i vol donar a conèixer el treball d’aquestes persones voluntàries que d’una manera desinteressada treballa a les ADF Montgrí i el Puig Segalar i que fan possible el manteniment del paisatge.

Èxit de la primera edició 
Giropoma i l’Espai Ter de Torroella de Montgrí varen posar en marxa l’any 2021 la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter amb el propòsit de millorar la qualitat de vida de les persones i del paisatge del Baix Ter. 

Amb la iniciativa es vol contribuir al finançament de projectes d’interès promoguts per entitats que s’han destacat en la millora de la vida de les persones i en la defensa del paisatge del Baix Ter.  Giropoma i l’Espai Ter assumeixen les despeses d’un espectacle cultural i les entrades del públic es destinen íntegrament a accions de les entitats

La primera edició de l’any passat va recaptar 4.560 € que es van destinar a les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí. Amb aquests diners, les residències Vila Vella i Santa Caterina van finançar la compra d’una part d’un vehicle 100% elèctric. En el cas de la residència Vila Montgrí, va servir per comprar butaques adaptades per a la millora del confort i qualitat de vida de la gent gran.

Giropoma, passió per la poma
Des de la seva fundació, el 1962, Giropoma s'ha consolidat com una organització dinàmica que ha adoptat en el seu sistema de treball les més modernes tècniques de cultiu, producció, conservació, selecció i envasat per oferir al consumidor la millor fruita. Una organització que posa tot el seu esforç i entusiasme perquè el consumidor pugui gaudir dels seus productes amb la màxima qualitat.

L’Espai Ter, un equipament de referència del país
L'Auditori Espai Ter s'ha consolidat com un dels aparadors de la música i de les arts escèniques del territori. És un equipament de primer nivell, tant per les seves instal·lacions com per les seves propostes, que acull artistes nacionals i internacionals i que també és seu de reconeguts festivals (Festival de Músiques de Torroella, Temporada Alta, Fimag, Black Music Festival o ÍTACA). L'Espai Ter és també un equipament de gran diversitat funcional que reuneix les condicions idònies per acollir activitat firal, congressos i tota mena d'esdeveniments públics i privat.

12.08.2022

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les d'abans, amb totes les activitats i sense les restriccions dels darrers... (Llegir més)

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb... (Llegir més)

10.08.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha creat una aplicació d’informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la... (Llegir més)

09.08.2022

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d'un espai de... (Llegir més)

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

Cercador
eventis