Avisos

La Gala Pro Baix Ter 2022 estarà dedicada a les ADF Montgrí i Puig Segalar

L'acte central se celebrarà el dissabte 17 de setembre (22 h) amb el concert 'Sardanova 21'

08.07.2022

Després de l’èxit de la primera edició, Giropoma i l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, posen en marxa la segona edició de la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter que se celebra anualment per recaptar finançament per a projectes d’interès social al Baix Ter. En aquest cas, les ADF Montgrí i el Puig Segalar seran les beneficiàries d’aquesta iniciativa amb la finalitat de contribuir a la prevenció dels focs en aquest territori.  

Concretament, els diners recaptats es destinaran en el cas de l’ADF Montgrí a l’adquisició d’un vehicle, mentre que en el cas de l’ADF el Puig Segalar serviran per a la compra d’un remolc-bomba amb una capacitat de 3.500 litres d’aigua.  

L'acte central de la Gala Pro Baix Ter tindrà lloc a l'Espai Ter el 17 de setembre amb el concert Sardanova 21 amb Santi Arisa, la Cobla Contemporània, l’Agrupació Sardanista Continuïtat i la Coral Nit de Juny. 

Les persones poden col·laborar amb la iniciativa comprant entrades per a l'actuació al web de l’Espai Ter www.espaiter.cat.

El mateix dia també se celebrarà una jornada de portes obertes que mostrarà l’activitat de les ADF davant de l’Espai Ter. Les persones que assisteixin a aquesta jornada podran també col·laborar amb la iniciativa comprant ‘pomes solidàries’. 

L’ADF Montgrí es va crear el març de 1998 i està formada per propietaris forestals, els ajuntaments de Torroella de Montgrí-l’Estartit  i Ullà,  i voluntaris.  A partir del foc al Massís del Montgrí de l’any 2004 s’activa la captació de voluntaris de l’ADF Montgrí per col·laborar en tasques de prevenció i extinció d’incendis forestals donant suport als Bombers de la Generalitat de Catalunya. 

L’ADF El Puig Segalar  es va crear el novembre de l'any 2001 amb els municipis d'Albons, La Tallada d'Empordà i Viladamat. Recentment, al març de l'any 2021, s'hi varen adherir els municipis de Garrigoles, Ventalló i Verges. Actualment, en formen part els ajuntaments d'aquests 6 municipis, 114 propietaris associats i 76 voluntaris. El seu àmbit d'actuació és la superfície forestal d'aquests 6 municipis i la seva prioritat és l'execució de totes les actuacions per a la prevenció d'incendis que preveu el Pla de Prevenció d'Incendis Forestals del Puig Segalar.

El reconeixement de la zona, la gestió forestal i la millora de camins són algunes de les accions que realitzen les ADF i que són fonamentals en les tasques d’extinció dels incendis forestals. La tasca de reconeixement permet apagar focs que tot just s’inicien;  la recuperació i arranjament de camins facilita als bombers un ràpid accés a zones complicades i dur a terme les tasques d’extinció de manera ràpida i eficaç sense haver de perdre temps en l’obertura de pistes. El treball del voluntariat de les ADF té per objectiu reduir la intensitat dels focs i minimitzar els efectes sobre el medi natural. 

La II Gala Pro Baix Ter vol ser un reconeixement i vol donar a conèixer el treball d’aquestes persones voluntàries que d’una manera desinteressada treballa a les ADF Montgrí i el Puig Segalar i que fan possible el manteniment del paisatge.

Èxit de la primera edició 
Giropoma i l’Espai Ter de Torroella de Montgrí varen posar en marxa l’any 2021 la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter amb el propòsit de millorar la qualitat de vida de les persones i del paisatge del Baix Ter. 

Amb la iniciativa es vol contribuir al finançament de projectes d’interès promoguts per entitats que s’han destacat en la millora de la vida de les persones i en la defensa del paisatge del Baix Ter.  Giropoma i l’Espai Ter assumeixen les despeses d’un espectacle cultural i les entrades del públic es destinen íntegrament a accions de les entitats

La primera edició de l’any passat va recaptar 4.560 € que es van destinar a les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí. Amb aquests diners, les residències Vila Vella i Santa Caterina van finançar la compra d’una part d’un vehicle 100% elèctric. En el cas de la residència Vila Montgrí, va servir per comprar butaques adaptades per a la millora del confort i qualitat de vida de la gent gran.

Giropoma, passió per la poma
Des de la seva fundació, el 1962, Giropoma s'ha consolidat com una organització dinàmica que ha adoptat en el seu sistema de treball les més modernes tècniques de cultiu, producció, conservació, selecció i envasat per oferir al consumidor la millor fruita. Una organització que posa tot el seu esforç i entusiasme perquè el consumidor pugui gaudir dels seus productes amb la màxima qualitat.

L’Espai Ter, un equipament de referència del país
L'Auditori Espai Ter s'ha consolidat com un dels aparadors de la música i de les arts escèniques del territori. És un equipament de primer nivell, tant per les seves instal·lacions com per les seves propostes, que acull artistes nacionals i internacionals i que també és seu de reconeguts festivals (Festival de Músiques de Torroella, Temporada Alta, Fimag, Black Music Festival o ÍTACA). L'Espai Ter és també un equipament de gran diversitat funcional que reuneix les condicions idònies per acollir activitat firal, congressos i tota mena d'esdeveniments públics i privat.

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis