Avisos

La Gala Pro Baix Ter 2022 estarà dedicada a les ADF Montgrí i Puig Segalar

L'acte central se celebrarà el dissabte 17 de setembre (22 h) amb el concert 'Sardanova 21'

08.07.2022

Després de l’èxit de la primera edició, Giropoma i l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, posen en marxa la segona edició de la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter que se celebra anualment per recaptar finançament per a projectes d’interès social al Baix Ter. En aquest cas, les ADF Montgrí i el Puig Segalar seran les beneficiàries d’aquesta iniciativa amb la finalitat de contribuir a la prevenció dels focs en aquest territori.  

Concretament, els diners recaptats es destinaran en el cas de l’ADF Montgrí a l’adquisició d’un vehicle, mentre que en el cas de l’ADF el Puig Segalar serviran per a la compra d’un remolc-bomba amb una capacitat de 3.500 litres d’aigua.  

L'acte central de la Gala Pro Baix Ter tindrà lloc a l'Espai Ter el 17 de setembre amb el concert Sardanova 21 amb Santi Arisa, la Cobla Contemporània, l’Agrupació Sardanista Continuïtat i la Coral Nit de Juny. 

Les persones poden col·laborar amb la iniciativa comprant entrades per a l'actuació al web de l’Espai Ter www.espaiter.cat.

El mateix dia també se celebrarà una jornada de portes obertes que mostrarà l’activitat de les ADF davant de l’Espai Ter. Les persones que assisteixin a aquesta jornada podran també col·laborar amb la iniciativa comprant ‘pomes solidàries’. 

L’ADF Montgrí es va crear el març de 1998 i està formada per propietaris forestals, els ajuntaments de Torroella de Montgrí-l’Estartit  i Ullà,  i voluntaris.  A partir del foc al Massís del Montgrí de l’any 2004 s’activa la captació de voluntaris de l’ADF Montgrí per col·laborar en tasques de prevenció i extinció d’incendis forestals donant suport als Bombers de la Generalitat de Catalunya. 

L’ADF El Puig Segalar  es va crear el novembre de l'any 2001 amb els municipis d'Albons, La Tallada d'Empordà i Viladamat. Recentment, al març de l'any 2021, s'hi varen adherir els municipis de Garrigoles, Ventalló i Verges. Actualment, en formen part els ajuntaments d'aquests 6 municipis, 114 propietaris associats i 76 voluntaris. El seu àmbit d'actuació és la superfície forestal d'aquests 6 municipis i la seva prioritat és l'execució de totes les actuacions per a la prevenció d'incendis que preveu el Pla de Prevenció d'Incendis Forestals del Puig Segalar.

El reconeixement de la zona, la gestió forestal i la millora de camins són algunes de les accions que realitzen les ADF i que són fonamentals en les tasques d’extinció dels incendis forestals. La tasca de reconeixement permet apagar focs que tot just s’inicien;  la recuperació i arranjament de camins facilita als bombers un ràpid accés a zones complicades i dur a terme les tasques d’extinció de manera ràpida i eficaç sense haver de perdre temps en l’obertura de pistes. El treball del voluntariat de les ADF té per objectiu reduir la intensitat dels focs i minimitzar els efectes sobre el medi natural. 

La II Gala Pro Baix Ter vol ser un reconeixement i vol donar a conèixer el treball d’aquestes persones voluntàries que d’una manera desinteressada treballa a les ADF Montgrí i el Puig Segalar i que fan possible el manteniment del paisatge.

Èxit de la primera edició 
Giropoma i l’Espai Ter de Torroella de Montgrí varen posar en marxa l’any 2021 la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter amb el propòsit de millorar la qualitat de vida de les persones i del paisatge del Baix Ter. 

Amb la iniciativa es vol contribuir al finançament de projectes d’interès promoguts per entitats que s’han destacat en la millora de la vida de les persones i en la defensa del paisatge del Baix Ter.  Giropoma i l’Espai Ter assumeixen les despeses d’un espectacle cultural i les entrades del públic es destinen íntegrament a accions de les entitats

La primera edició de l’any passat va recaptar 4.560 € que es van destinar a les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí. Amb aquests diners, les residències Vila Vella i Santa Caterina van finançar la compra d’una part d’un vehicle 100% elèctric. En el cas de la residència Vila Montgrí, va servir per comprar butaques adaptades per a la millora del confort i qualitat de vida de la gent gran.

Giropoma, passió per la poma
Des de la seva fundació, el 1962, Giropoma s'ha consolidat com una organització dinàmica que ha adoptat en el seu sistema de treball les més modernes tècniques de cultiu, producció, conservació, selecció i envasat per oferir al consumidor la millor fruita. Una organització que posa tot el seu esforç i entusiasme perquè el consumidor pugui gaudir dels seus productes amb la màxima qualitat.

L’Espai Ter, un equipament de referència del país
L'Auditori Espai Ter s'ha consolidat com un dels aparadors de la música i de les arts escèniques del territori. És un equipament de primer nivell, tant per les seves instal·lacions com per les seves propostes, que acull artistes nacionals i internacionals i que també és seu de reconeguts festivals (Festival de Músiques de Torroella, Temporada Alta, Fimag, Black Music Festival o ÍTACA). L'Espai Ter és també un equipament de gran diversitat funcional que reuneix les condicions idònies per acollir activitat firal, congressos i tota mena d'esdeveniments públics i privat.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis