Avisos

Torroella de Montgrí i l'Estartit aspiren a revalidar el guardó Bandera Verda pel seu compromís amb el reciclatge de vidre

01.07.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida l'any passat. Amb aquest guardó mediambiental es reconeixen els municipis turístics costaners més compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral, a través del reciclatge d'envasos de vidre. Aquesta campanya concurs està organitzada per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d´envasos de vidre a Espanya. Enguany optaran al distintiu 27 municipis catalans i 140 de la restat de l'Estat.

L'any passat van participar en el concurs 129 municipis de l'Estat. Torroella de Montgrí i l’Estartit van assolir el primer lloc dels catalans i el quart del total després de valorar tres aspectes de la gestió municipal: increment de percentatge de reciclatge, participació dels grans generadors (hotels, bars i restaurants) i campanya de difusió.

Durant els mesos de juliol i agost de 2021, a Torroella i a l'Estartit es van recollir 180.620 kg d’envasos de vidre, un 13 % més respecte al mateix període del 2020. Gràcies al seu reciclatge, es van aconseguir estalviar emissions de CO2 equivalents a retirar 48.913 cotxes dels carrers durant un any (emissions corresponents a vehicles circulant).

El primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, argumenta que «un eix clau en la millora dels índex de reciclatge és la informació als ciutadans i posar al seu abast mecanismes que els ajudin a fer-ho bé, les campanyes que portem a terme amb Ecovidrio han donat molt bons resultats en el reciclatge de vidre i ens ajuden a fer arribar també el missatge d’altres fraccions, com els envasos i el paper.»

Calvet també explica que «el gran repte pendent és incrementar significativament la separació de l’orgànica. Aquest any comencem els estudis de com haurà de ser el servei en el futur immediat i l’eix principal serà establir sistemes que ens portin a una correcta recollida separada de la fracció orgànica.»

Com a novetat, enguany Ecovidrio durà a terme a peu de carrer una enquesta sobre les pràctiques sostenibles dels establiments hostalers en matèria d’eficiència energètica, malbaratament alimentari, estalvi d’aigua i gestió de residus. Amb els resultats obtinguts elaborarà la primera edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes, que aportarà una fotografia del sector i servirà per compartir casos d’èxit i bones pràctiques. Amb tot això, al final de la temporada premiaran els dos establiments catalans més sostenibles de l’estiu.

Banderas Verdes té la singularitat d'involucrar tant als ajuntaments com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. La campanya es desenvoluparà del 15 de juny al 31 d’agost.

A nivell municipal, la campanya també compta amb la màxima implicació d’Urbaser, l’empresa concessionària del servei municipal de recollida de residus i neteja viària.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis